Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Esed rejiminin Humus'un kuzey kırsalına düzenlediği saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti- PYD, İdlib'i Halep'e bağlaKastillo yoluna havan toplarıyla saldırdı

HUMUS (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Humus'un kuzey kırsalındaki Rastan ve Keferlaha ilçelerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıda 6 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

Sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, Suriye rejimine ait savaş uçakları Hola bölgesine bağlı Keferlaha ilçesinde sivil yerleşim yerlerine 2 saldırı düzenledi. İlçede büyük yıkıma yol açan saldırıda, 3 kadının hayatını kaybettiği, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Rastan ilçesinde bir okul binasının hedef alındığı saldırıda da aralarında bir kadın ve bir çocuğun bulunduğu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Sivil savunma ekiplerinin savaş uçağını son anda fark ederek, okulu tahliye etmesinin daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçtiği ifade edildi.

Esed rejimi tarafından bombalanan yerlerde herhangi bir silahlı unsurun bulunmadığı belirtilirken, sivil savunma ekiplerinin, enkaz altında kalan kişiler için arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçlerinin de kontrol altında tuttukları Şeyh Maksud semtinden, İdlib'i Halep'e bağlayan Kastillo yoluna havan toplarıyla saldırdığı, olayda 1 kişinin yaralandığı ve yolun geçici bir süre sivil geçişlerine kapatıldığı belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.