Suriye'deki Savaş Mağdurlarına Yardım

Suriye'deki Savaş Mağdurlarına Yardım
Yalova İHH İnsani Yardım Derneği Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 25 ton kömür yardımında bulundu

YALOVA (AA) - Yalova İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından 25 ton kömür yardımı tırla Suriye'deki iç savaş mağdurlarına gönderildi.15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda tırın hareketinden önce düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Sabri Kan, Suriye’ye 35’inci yardım tırını gönderdiklerini söyledi. Suriye’de insanlık dramının devam ettiğini dile getiren Kan, şunları kaydetti: "Yalova’dan da bugün 35’inci yardım tırımızı yolculuyoruz. Bugünkü tırımızın içeriğinde yakacak var. Biliyorsunuz Kilis’ten Cilvegözü Sınır Kapısı'nın hemen arkasında yüz binlerce insanın yaşadığı kamplar var. Şu anda o bölge soğukla karşı karşıya, önümüzdeki kış günlerinde daha büyük sıkıntılar çekilmesin diye Yalovalı kardeşlerimizin, gönüllülerin, hayırseverlerin destekleriyle şimdi inşallah bu yardım tırını buradan uğurlayacağız."
Kan, ayrıca gelecek 10 gün içinde bir tır gıda yardımı toplayarak, Suriye'ye göndermek istediklerini sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından okunan duayla tır uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.