Suriyeli 6 bin 200 çocuk "topluma uyum" eğitimi aldı

Suriyeli 6 bin 200 çocuk "topluma uyum" eğitimi aldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle başlatılan "Sosyal Uyum Programı" ile Türkiye'de kamp dışında yaşayan 6 bin 200 Suriyeli çocuğa topluma uyum eğitimi verildi - Programla, Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerinin en aza ind

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların topluma uyumlarının sağlanması amacıyla başlatılan "Sosyal Uyum Programı" kapsamında 6 bin 200 çocuğa ulaşıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türkiye'deki çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması için Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde "Sosyal Uyum Programı" düzenleniyor.

Programla Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerinin en aza indirilmesi, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıklarının arttırılması, haklarına uygun bir yaşam sürmelerinin sağlanması ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesi hedefleniyor.

Program, Çocuk Hakları İl Çocuk Komitelerine kayıtlı çocuklar tarafından akran eğitimi tekniğiyle verilen eğitimler şeklinde yürütülüyor.

Eğitmenler tarafından hazırlanan ve güçlendirme yaklaşımının temel alındığı Sosyal Uyum Eğitimi Modülünde, "İçinde Yaşadığımız Toplum, Kültür-Hoşgörü-Yardımlaşma, Birbirimizi Anlamak ve Anlatmak" konularında eğitimler veriliyor.

Hatay, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da düzenlenen eğitimler kapsamında bugüne kadar yaklaşık 6 bin 200 çocuğa ulaşıldı.

Halen 10 ilde sürdürülen çalışmalar, bu yıl içinde kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuk sayısının fazla olduğu Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Edirne ve Muğla'ya da yaygınlaştırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.