Suriyeli Fatma yüz ameliyatı olacak

Suriyeli Fatma yüz ameliyatı olacak
Ülkesindeki iç savaşŸta varil bombalı saldırı sonucu yüzünün tamamı yanan ve bir elinin parmaklarını kaybeden Suriyeli 4 yaşŸındaki Fatma, hayırseverin desteğiyle İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yüz ve saç ekimi ameliyatı olacak

HATAY (AA) - Esed rejimine bağŸlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden 4 yaşındaki Fatma Husen El Ali, yeni yüzüne kavuşuyor.

Varil bombasıyla tüm dünyası altüst olan Fatma, Suriye'den yaklaşık 1,5 yıl önce ailesi tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine tedavi amaçlı getirildi.

Anadolu Ajansının, Fatma hakkında yaptığı haberi görerek harekete geçen, merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, tedavi için aileyi İstanbul'a davet etti.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, Suriyeli Fatma'nın çok yakın zamanda eski günlerine kavuşacağını söyledi.

Reyhanlı'da yaşayan aileyi İstanbul'a davet ettiklerini anlatan Tunç, "Ailemizi uçakla İstanbul'a getirdik. Fatma'ya, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik Cerrah Doç. Dr. Özay Özkaya ve ekibi tarafından 2 ameliyat gerçekleştirildi. Ailemiz 16 gün hastanede kaldı. Çocuğumuzun durumu şuan iyi, 3 ay sonraki yüz ameliyatı için karın derisi altına doku genişletici baloncuklar yerleştirildi. 3 ay sonraki gelişlerinde karın bölgesine yerleştirilen baloncuklar alınarak, yüz ameliyatında kullanılacak" diye konuştu.

Tunç, 16 gün boyunca kaldıkları hastanede aileyi yalnız bırakmayan gönüllülere teşekkür etti.

"Kızımın eski günlerine döneceği günü umutla bekliyorum" diyen Baba Husen Mahmut el Ali, kendilerine yardım elini uzatanlara sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

Kızı Fatma'nın ilk olarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine başlandığını aktaran Ali, şunları söyledi:

"İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 16 gün kaldık ve kızım burada 2 ameliyat geçirdi. Plastik Cerrah Doç. Dr. Özay Özkaya ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Fatma'nın yüzü şimdi daha çok gülüyor. Türkiye'ye ve bize yardım elini uzatan herkese minnettarım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.