"Suriyeli mülteciler Türkiye'nin merhametine minnettar"

"Suriyeli mülteciler Türkiye'nin merhametine minnettar"
Tony Blair’in baldızı gazeteci-yazar Lauren Booth:- "Suriyeli mülteciler, Türkiye gibi merhametle yönetilen bir ülkenin varlığından ötürü son derece minnettar"

ANKARA (AA) - İngiliz gazeteci-yazar Lauren Booth, Suriyeli mültecilerin, Türkiye gibi merhametle yönetilen bir ülkenin varlığından ötürü son derece minnettar olduğunu söyledi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair’in baldızı Lauren Booth, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Ankara şubesi tarafından Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen 6. Uluslararası Eğitim Konferansları toplantısına katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Çad Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zakaria Ousman ve Hindistanlı gazeteci-yazar Prof. Dr. Zafarul İslam Khan'ın da katıldığı konferansta "Çocukerkil Aile" ve "Müfredatta Ahlakilik" gibi birçok konu görüşüldü. Lauren Booth ise "Helal Yaşamak” üzerine bir konuşma yaptı.

Booth, konuşmasında "Suriyeli mülteciler, Türkiye gibi merhametle yönetilen bir ülkenin varlığından ötürü son derece minnettar." ifadesini kullandı.

İslamiyeti seçtikten sonra kızlarının da Müslüman olduğunu dile getiren Booth, hayatlarındaki değişikliklerden bahsetti.

Lauren Booth, "Yaşça küçük olan, yaşça büyük olana, yürüyen oturana ve az olan topluluk da çok olan topluluğa selam versin." hadisiyle selamlaşmanın önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Zafarul İslam Khan da Türkiye’nin şu anda İslam dünyasının lideri konumunda olduğunu ifade ederek, "Şu anda yükselen, İslam dünyasının lideri olarak gerçek köklerini yeniden keşfeden ve inşallah dünya lideri olacak Yeni Türkiye’ye en yüksek saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.