Suriyeli şüpheli hakkındaki "PKK/KCK üyeliği" davası

Suriyeli şüpheli hakkındaki "PKK/KCK üyeliği" davası
Terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriyeli sanığın yargılanmasına başlandı

ANKARA (AA) - Terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriye uyruklu sanık İzzet Müslim el-Cumo'nun 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Cumo ile avukatları katıldı.

İzzet Müslim el-Cumo, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında, PKK/KCK'ya üye olmadığını ifade etti.

Şeker ve obezite rahatsızlığı bulunduğunu ve Türkiye'ye resmi yollardan, kimliğini göstererek, tedavi için geldiğini anlatan Cumo, "Sanatçıyım ve Kobani'de tanınırım. Geçimimi de bundan temin ederim. Ailemin bir kısmı burada, bir kısmıysa Kobani'ye döndü" diye konuştu.

Suriyeli Cumo'nun avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda, Cumo'nun tutukluluğunun devamına karar verdi. Heyet, bazı delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İddianamede, 13 Temmuz 2015'te, polise gelen ihbar telefonunda, Cumo'nun fiziksel tarifi verilerek PKK'nın üst düzey sorumlusu olduğu ve kırsaldan geldiğinin söylendiği belirtiliyor.

Bunun üzerine Cumo'nun özel hastaneye geldiği sırada yakalandığı kaydedilen iddianamede, Cumo'nun örgütle bağlantısı bulunmadığını savunduğu, ele geçirilen Cumo'ya ait dijital materyallerde ise YPG ve PKK/KCK terör örgütleri mensuplarıyla çekilmiş fotoğraflarının olduğu ifade ediliyor.

İddianamede Cumo'nun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsalda faaliyette bulunduğu, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdiği, "Welat" kod ismini kullandığı kaydedilerek, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.