Suriyeli ve Türk kadınlar Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Suriyeli ve Türk kadınlar Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
Hem Suriye'ye hem de Kilis'e özgü yemeklerin bulunduğu stantlar kurulan etkinlikte Suriyeli kadınların dileklerini yazabildiği bir pano da yer aldı- Kilis Belediye Başkanı Kara:"Suriye'de ne zaman bir bomba sesi gelse, kendi ailesinin başına bomba düşecek

KİLİS (AA) - Kilis Belediyesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriyeli ve Türk kadınlar için Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte, İl Sağlık Müdürlülüğü, Türk Kızılayı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı stantlar kuruldu. Etkinlikte ayrıca Suriyeli ve Türk kadınlar açılan stantlarla el emeklerini ve yöresel yemeklerini sergiledi.

Etkinlikte Suriyeli kadınları için "dilek köşesi" de kuruldu. Suriyeli kadınlar panoya, "Tüm zalimlere Allah korkusunun aşılanmasını istiyoruz", "Tüm dünyada barış istiyoruz" gibi dileklerini yazdı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, burada yaptığı konuşmada, her kadının bir anne olduğunu ve bu nedenle kadınların toplum açısından önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Toplumda aile yapısının oluşmasında kadınların önemli rol üstelendiğini vurgulayan Kara, "Anne kavramının anlamı karşılıksız sevgi ve fedakarlık demektir. Canlılar içerisinde birisi var ki kendi çocuğu için hiç gözünü kırpmadan ölüme atlayan birisi. Bunun dünyada hiç bir yerde karşılığı yok. Erkeklerin, sıkıntılarını aşabileceği ve sığınabileceği liman kadındır. Anne, eş ve kız çocuğu bunların hepsi ailelerin en önemli unsurudur. Kadınlar problemlerden hiçbir zaman kaçmaz ve ailenin bütün yükü kadının üzerindedir. Onun için her zaman kadınlarımızın yanında olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Suriye'deki kadınların büyük sıkıtılar içerinde olduğunu anımsatan Kara, "Suriye'de ne zaman bir bomba sesi gelse, kendi ailesinin başına bomba düşecek mi diye bekleyen bir kadının yaşadığı ıstırabı düşünün. Bunun tarifi mümkün değil. Biz rahat bir şekilde yaşarken, yanı başımızda kadınlar öldürülüyor. Hem de bombalarla öldürülüyor. Birçok kadının gözünün önünde çocukları öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Bütün dünyanın Suriye'de akan kanı, ölümleri durdurması gerektiğini belirten Kara, Suriye'de artık havadan bomba yerine, rahmet yağmurlarının yağmasını ümit ettikleri söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın eşi Ayşe Tapsız da günümüzde kadınının en büyük probleminin kadına yönelik şiddet olduğunu dile getirdi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Tapsız, "Kadın ve erkek tek başına bir anlam ifade etmiyor. Kadın ve erkek bir arada olunca ikisi anlam kazanır. Dolayısıyla bizim kötü alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, ellerinde "Suriyeli çocukların ölümden kurtarın" ve "Ölümü durdurun" yazılı dövizler taşıyan Suriyeli çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra stantları gezen protokol üyeleri, kadınlara karanfil hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.