Suriyelilere insani yardım

Suriyelilere insani yardım
İnsan ve İrfan Vakfı, İstanbul Bilim Sanat Kültür ve Eğitim Derneği ile İHH'nın iş birliğinde temin edilen 9 tır yardım malzemesi Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

KİLİS (AA) - İnsan ve İrfan Vakfı, İstanbul Bilim Sanat Kültür ve Eğitim Derneği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının koordinesinde, Suriye'ye 9 tır yardım gönderildi.

İnsan ve İrfan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'dan gönderilen yardımların İHH'nın Kilis'teki lojistik merkezine ulaştırıldığını söyledi.

Suriye'deki ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini gidermek istediklerini vurgulayan Olgun, yardımların, kamplarda ve evlerde yaşayan savaş mağdurlarına dağıtılacağını anımsattı.

Yardımları Halep'e kadar götürme amacı taşıdıklarını anlatan Olgun, "Yardımların dağıtımında ve temininde İHH ile koordineli çalışıyoruz. Un, su, bakliyat gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra hijyen ve çocuklar için ihtiyaç duyulan malzemeler gönderiyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Daha sonra insani yardım malzemesi taşıyan 9 tır Suriye'ye yola çıktı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.