Suriye'ye "askeri müdahale" tartışmaları

Suriye'ye "askeri müdahale" tartışmaları
Mısır Dışişleri Bakanı Şükri:- "Bu, devletlerin egemenlik haklarını kullanmak istemesiyle alakalı bir durum. Suudi Arabistan ve BAE, bu adımı bireysel olarak atmıştır"

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Suriye'ye askeri müdahalede bulunması tartışmalarıyla ilgili "bireysel bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'a resmi ziyarette bulunan Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile başkent Kahire'de bir araya gelen Şükri, ortak basın toplantısında Mısır'ın Suriye'de siyasi çözümü desteklediğini vurguladı.

Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalara değinen Şükri, "Bu, devletlerin egemenlik haklarını kullanmak istemesiyle alakalı bir durum. Suudi Arabistan ve BAE, bu adımı bireysel olarak atmıştır" dedi.

Şükri, Mısır'ın, Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın çalışmalarını desteklediğini belirtti.

Libya'da askeri müdahalede bulunulması konusunda ise Şükri, "Bir müdahale gerçekleşecekse bu, ülkedeki meşru hükümetin iradesiyle ve onun isteğiyle olmalıdır. Libya'daki durum artan terör tehdidi nedeniyle her geçen gün kötüleşmektedir" diye konuştu.

Suudi Arabistan, 14 Aralık'ta terörle mücadele amacıyla 34 ülkenin katılımıyla bir askeri koalisyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.