"Suudi Arabistan’ın Mali Programının Etkisi Halen Sınırlı"

"Suudi Arabistan’ın Mali Programının Etkisi Halen Sınırlı"
Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan’daki mali önlemler hükümetin gelirlerinde istikrarı artıracak. Fakat ekonomik büyümeyi destelemek için yapılan kamu harcamaları mali sıkılaştırma konusundaki kararlılığı zorlaştıracak” denildi

LONDRA (AA) –Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Suudi Arabistan’da mali reformlarda ilerleme kaydedildiğini fakat reformların ekonomik etkisinin halen sınırlı olduğunu açıkladı.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada “Suudi Arabistan’daki mali önlemler hükümetin gelirlerinde istikrarı artıracak. Fakat ekonomik büyümeyi destelemek için yapılan kamu harcamaları mali sıkılaştırma konusundaki kararlılığı zorlaştıracak” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada geçen yılın aralık ayında yeni harcama kontrol mekanizmasını da içeren "Mali Denge Programı"nın kredibilitesinin halen sınırlı olduğu vurgulandı.

Ülkede son dönemde yapılan vergi artışlarının petrol dışı gelirleri yüzde 1 oranında artırmasının beklendiği, öte yandan kamu harcamalarının yüzde 0,8 artış göstermesinin bu gelir artışının etkisini sınırladığı kaydedildi.

Açıklamada Suudi hükümetinin bütçe açığının geçen sene kaydedilen yüzde 8,9 seviyesinden bu yılın sonunda yüzde 7,3 seviyesine gerilemesinin beklendiği belirtildi.

Geçen yıl itibarıyla ülkenin toplam gelirlerinin yüzde 63’ünü petrol gelirlerinin oluşturduğu, yolsuzlukla mücadele programı kapsamında varlıklı isimlerden elde edilen gelirlerin katkısıyla bu yıl kamu gelirlerinde artış sağlanabileceği bildirildi.

Açıklamada kredi derecelendirme kuruluşunun Suudi Arabistan’ı en son geçen yılın kasım ayında “A+” kredi notu ve “durağan” kredi notu görünümü ile değerlendirdiği hatırlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.