Tantavi kapılarını Klasik Türk İslam Sanatları Sergisi için açtı

Tantavi kapılarını Klasik Türk İslam Sanatları Sergisi için açtı
Birbirinden değerli Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini ve Ebru eserlerin yer aldığı bu sergi ile Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi 30 Eylül’e kadar sanatseverleri ağırlayacak. 

Tantavi Kültür ve Sanat MerkeziKlasik Türk-İslam Sanatları Sergisine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden değerli Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini ve Ebru eserlerin yer aldığı bu sergi ile Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi 30 Eylül’e kadar sanatseverleri ağırlayacak. 

Destegül Güzel Sanatlar Merkezi’nin gerçekleştirdiği “Klasik Türk-İslam Sanatları Sergisi” Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Birbirinden değerli Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini ve Ebru eserlerin yer aldığı sergi kapılarını sanatseverlere düzenlenen törenle açtı.

‘TANTAVİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ SANAT VE SANATSEVERLER İÇİN BÜYÜK KAZANÇ’

Törene Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Meram Belediye Başkan Vekili Mustafa Pirinç, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Destegül Güzel Sanatlar Merkezi Başkanı Ali Kemal Kakan, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, Destegül Güzel Sanatlar Merkezi Eğitmenleri ve kursiyerleri ile sanatseverlerkatıldı. Sergi öncesi bir açıklama yapan Destegül Güzel Sanatlar Merkezi Başkanı Ali Kemal Kakan, sergi ve Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Böylesi bir mekanın Konya adına büyük bir kazanç olduğunu belirten Kakan, Tantavi’nin kazanımında emeği geçen herkese derneği ve sanatseverler adına teşekkür etti. Kakan, “Sanat adına böylesi önemli bir sergi için kapılarını bizlere açan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘HER SANAT ESERİ, RUH GÜZELLİĞİ VE OLGUNLUĞUNUN DIŞA YANSIMASIDIR’

Serginin Konya’nın kültür ve sanat hayatı için hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerine başlayan Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, her sanat eserinin bir ruh güzelliğinin ve olgunluğun yansıması olduğunu ifade etti. Türk-İslam Sanatlarını en güzel bir biçimde icra ederek onu yaşatan ve ileriye taşıyan her sanatçının önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Gülay Samancı, ‘İçlerinde yaşattıkları güzelliği dışarıya bu kadar güzel yansıtan tüm sanatçılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Her birinin ellerine, emeklerine, yüreklerine sağlık. Sanatseverlere böylesi sıcak bir yuvayı kazandıran Meram Belediyesine de teşekkürlerimi sunuyorum’ diye konuştu.

‘SERGİ 30 EYLÜL’E KADAR AÇIK KALACAK’

Açılışın ardından davetlilere Destegül Güzel Sanatlar Merkezi’nin eğitimleri ve faaliyetleri barkovizyon gösterimi ile tanıtıldı. Sunumun ardından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. Sanatseverler daha sonra eserleri görme ve sanatçılarla sohbet etme imkanı buldular.  Sergi 30 Eylül tarihine kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverleri ağırlayacak.    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.