Tarihe İz Bırakan İsimler Köln'de Anıldı

Tarihe İz Bırakan İsimler Köln'de Anıldı
KÖLN (AA) - Türk ve İslam tarihinde iz bırakan isimler, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Önden Gidenler" programında anıldı.İslam Toplumu Milli...

KÖLN (AA) - Türk ve İslam tarihinde iz bırakan isimler, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Önden Gidenler" programında anıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına (IGMG) bağlı Köln Fatih Camisi'nde düzenlenen programda, Necmettin Erbakan, Aliya İzzetbegoviç, Malcom X, Muhammed Hamidullah, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Adnan Menderes, Said Nursi, Osman Yumakoğulları ve Sefer Ahmedoğlu gibi çok sayıda önemli isim anlatıldı.

IGMG Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci, programda yaptığı konuşmasında, "Cenabıhak bizleri ayağımızı yere sağlam basanlardan ve önden gidenlerle birlikte koşanlardan eylesin." dedi.

Demirci, "Biz koşmazsak arkamızdakiler dururlar, biz yürümezsek arkamızdakiler otururlar, biz oturursak arkamızdakiler yatarlar, biz yatarsak arkamızdakiler uyurlar. Arkamızdakileri uyutmamak adına koşmamız lazım. Onlara birer eser bırakmamız lazım. Bizim şu an sahip olduğumuz mirası daha fazla ileriye taşıyarak sonradan gelenlere bir şeyler bırakmamız lazım." şeklinde konuştu.

Programda Bekir Tanrıkulu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahiler okundu, önemli isimlerin yaşamlarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.