Tarihi surların dibinde aylar sonra top çevirdiler

Tarihi surların dibinde aylar sonra top çevirdiler
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonları nedeniyle sivillerin girişine kapalı olan alanlardaki polis barikatlarının kaldırılmasıyla çocuklar, tarihi surların yanında bulunan meydanda aylar sonra top oynamanın sevincini yaşadı

DİYARBAKIR (AA) - ABDULLAH COŞKUN - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör operasyonları nedeniyle sivillerin geçişine kapalı olan alanlardaki polis barikatlarının kaldırılmasıyla çocuklar, tarihi surların yanında bulunan meydanda aylar sonra futbol oynadı.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.

İlçeye yeniden huzur getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonun 9 Mart'ta sona ermesinin ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı yerlerde hareketlilik yaşandı. Bölgedeki terör olaylarından olumsuz etkilenen çocuklar, terör operasyonları nedeniyle sivillerin geçişine kapalı olan alanlardaki polis barikatlarının kaldırılmasıyla tarihi surların dibinde uzun bir aradan sonra top oynadı.

"Barış olsun ve biz her zaman top oynayalım" diyen çocuklar, surların yanındaki meydanda top oynayarak gönüllerince eğlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.