"Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri Ve Meczupları" Sergisi 15 Aralık'ta Açılacak

"Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri Ve Meczupları" Sergisi 15 Aralık'ta Açılacak
İSTANBUL (AA) - "Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri ve Meczupları" sergisi 15 Aralık'ta iki farklı mekanda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.Kültür...

İSTANBUL (AA) - "Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri ve Meczupları" sergisi 15 Aralık'ta iki farklı mekanda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen "Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri ve Meczupları" projesinin devamı niteliğindeki sergi, Cağaloğlu'nda Bağımsız Sanat Vakfı ile Yeni Dünya Vakfı'nda eş zamanlı olarak ziyarete açılacak.

İstanbul'u, "başka bir tarih mümkün" algısıyla okuyabilmeyi ve anlamayı esas alan proje kapsamında, deli ve meczup algısıyla, bu algının geçirdiği tarihsel değişimler, uzman ve akademisyenlerin katıldığı seminerler aracılığıyla farklı boyutlarıyla aktarıldı.

Edebiyat psikoloji, mimarlık, tarih, ilahiyat gibi çeşitli bilimsel disiplinlerin konuya bakış açılarının değerlendirildiği proje kapsamında 18 seminer ile 6 film ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Bağımsız Sanat Vakfı bünyesinde 6 farklı görsel sanat atölyesinin de oluşturulurken, kavramsal çerçevesi "Deli ve meczup halleri ve algısı" olarak şekillenen atölyelere 47 sanatçı katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.