Tarım Ve Hayvancılık Sektörü Samsun'da Buluşacak

Tarım Ve Hayvancılık Sektörü Samsun'da Buluşacak
Tarımsal mekanizasyon, traktör, sulama sistemleri, yem, ilaçlama, tohum ve hayvancılık ekipmanları gibi sektörlerin katılacağı Samsun Tarım Fuarı, 16-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek- TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü:- "Samsun Tarım F

 TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Samsun Tarım Fuarı'na 50 bin ziyaretçi beklediklerini bildirdi. 

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesince destek verilen Samsun Tarım Fuarı, 16-20 Eylül tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 

Ersözlü, fuarla ilgili kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Ürdün başta olmak üzere yaklaşık 20 ülkeden sektör temsilcilerinin fuara katılacağını söyledi.

 Samsun'da güzel ve nitelikli bir fuar düzenleneceğini belirten Ersözlü, "Yurt içi ve yurt dışından 50 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Tarımsal mekanizasyon, traktör, sulama sistemleri, yem, ilaçlama, tohum ve hayvancılık ekipmanları başta olmak üzere bölgenin ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanlar fuarda yer alacak" dedi.

Ersözlü, fuar kapsamında hayvan barınaklarındaki gelişmeler, Samsun manda yetiştiriciliğindeki değişimler, desteklemeler açısından Samsun tarımının değerlendirilmesi, fındıkta kaliteyi etkileyen böcekler, kenevir, meyveciliğin durumu ve yeni öneriler konularında seminerler düzenleneceğini anlattı. 

Toplantıya TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Naim Kırmacı, Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Birlik Başkan Yardımcısı Yusuf Ünsal, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent İmar İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Tosun da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.