Tarımkon, Çad Hükümetine Destek Verecek

Tarımkon, Çad Hükümetine Destek Verecek
TARIMKON, Çad hükümetinin "Tarımsal Kalkınma Programını"nda teknik koordinatörlük yapacak

ANKARA (AA) - Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON), Çad hükümetinin "Ulusal Kalkınma Projesi"nde yer alan "Tarımsal Kalkınma Programını"nın teknik koordinatörlüğünü üstlenecek.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel ve Çad hükümeti yetkilileri başkent Encemine'de bir araya geldi. Görüşmede, Çad yetkilileri ile TARIMKON heyeti arasında Tarımsal Kalkınma Programı'nda koordinatörlük için 5 yıllık protokol imzalandı. Buna göre TARIMKON, Çad'ın tarımsal kalkınmasında hükümete destek vererek programın teknik koordinatörlüğünü yapacak.

Yüksel, imzalanan mutabakat metnine ilişkin iki ülke arasında tarım alanında yapılacak çok iş olduğunu belirterek, "Her ne kadar bu imza altına alınan metinde 5 yıl yazsa da bu işlerin devamı gelecek. Firmalarımız buraya gelirse 10-15 yıldan önce çıkmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.