Taşkın Nedeniyle Evlerinde Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

Taşkın Nedeniyle Evlerinde Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
Lüleburgaz'da sağanak nedeniyle taşan derelerin su baskınlarına yol açması sonucu Yıldırım Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, birçok ev ve iş yerini su bastı- AFAD ekipleri, taşkın nedeniyle evlerinde mahsur kalan 4 kişiyi bot ya

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde sağanak nedeniyle taşan derelerin taşkına yol açması sonucu evlerinde mahsur kalan 4 kişi, Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

İlçede etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Sağanak nedeniyle Lüleburgaz ile Saranlı dereleri taştı.

Taşkın sonucu Yıldırım Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, birçok ev ve iş yerini su bastı.

Su birikintileri nedeniyle araçlar yolda kaldı. Evlerinde mahsur kalan 4 kişi, AFAD ekipleri tarafından bot yardımıyla kurtarıldı.

Belediye personeli de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise selden zarar gören vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Evini su basan vatandaşlardan Hüseyin Koçman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin su bastığını ve yağış nedeniyle kümes hayvanlarının telef olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde evlerinde mahsur kaldıklarını anlatan Koçman, sabahtan bu yana bir şey yiyemediklerini anlattı. Evlerinin bahçesindeki aracının da selden zarar gördüğünü dile getiren Koçman, çok korktuklarını belirtti.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, metrekareye 60 kilogram yağış düştü. Sağanağın gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.