Tayland'da Mağaradan Kurtarılan Çocuklar

Tayland'da Mağaradan Kurtarılan Çocuklar
Kurtarma operasyonuna katılan 2 Avustralyalı dalgıç ödüllendirilecek

ANKARA (AA) - Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörü kurtaran ekipte yer alan 2 Avustralyalı dalgıcın ödüllendirileceği bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, mağarada mahsur kalan çocukların kurtarılmasına yardım eden dalgıçlardan, Avustralyalı anestezist Richard Harris ile veteriner Craig Challen'ın, onur ödülüne layık görüleceğini belirtti.

Kurtarma çalışmalarına katılan herkesten övgüyle bahseden Turnbull, "Bu, kahramanlık, profesyonellik, disiplin ve takım çalışmasının en olağanüstü eylemlerinden biri." dedi.

Diğer yandan, Taylandlı yetkililer de, Avustralyalı doktor Harris'in kurtarma operasyonunda oynadığı önemli tıbbi rolden övgüyle bahsetti.

Yetkililer ayrıca, Dr. Harris ve Dr. Challen için operasyon sırasında yaşanabilecek olası bir kusura karşı Tayland'da diplomatik dokunulmazlık verildiği yönünde basında çıkan haberleri de doğruladı.

23 Haziran'da Tham Luang Nang Non Mağarası'na yaptıkları gezide mağara girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalan yaşları 11 ila 16 olan 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri 10 Temmuz'da kurtarılmıştı.

Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle bulunduktan hemen sonra dışarı çıkarılamamıştı. 5 gün süren bekleyişin ardından kurtarma operasyonu başlamış, ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün ise 4 çocuk ve antrenör mağaradan çıkarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.