Tayvan'daki deprem

Tayvan'daki deprem
Ölü sayısı 15'e yükseldi, 172 kişi halen kayıp

ŞANGHAY (AA) - Tayvan'ın güneyinde bulunan Pingdong kasabasında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

Tayvan'ın resmi Merkez Haber Ajansı, göçük altında mahsur durumda olduğu tahmin edilen 172 kişinin halen kayıp olduğunu belirtti.

Yerel saatle gece 03.57'de meydana gelmesi nedeniyle çok sayıda kişiyi depreme uykudayken yakaladı. Enkaz altından iki çocuğun cansız bedeni çıkarıldı.

Bölgede itfaiye erleri ve askerlerin ağırlıkta olduğu yaklaşık iki bin kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi, göçük altındakilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Afet bilgi merkezi, yaralı 477 kişiden 380'inin, hastanelerdeki tedavileri tamamlanarak yerel saatle akşam sularında taburcu edildiğini duyurdu.

10 kilometre derinlikte meydana gelen şiddetli sarsıntıda Tainan ve Gaoşiong şehirlerinde çok sayıda bina ciddi hasar gördü, 10'u aşkın bina ise yıkıldı.

Tayvan'da 1999 yılında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.