TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri
AYBİR Başkanı Balcı:- "Birliğimizin düzenlediği konferansta, akademik bir ortamda yaptığı bir konuşmadan dolayı TBMM Başkanımıza yönelik saldırıların bir 'fikir tartışması' yerine 'siyasi lince' dönüştüğüne esefle şahit olmaktayız"

İSTANBUL (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, birliğin düzenlediği konferansta, akademik bir ortamda yaptığı bir konuşmadan dolayı TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik saldırıların bir "fikir tartışması" yerine "siyasi lince" dönüştüğüne esefle şahit olduklarını belirtti.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, Kahraman'ın konuşmacı olduğu "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konusunun ele alındığı Yeni Türkiye Konferansları'nın 6'ncısının, 25 Nisan'da İstanbul Üniversitesinde düzenlendiğini hatırlattı.

Konferansın son derece nezih, seviyeli ve akademik bir ortamda gerçekleştirildiğini aktaran Balcı, şunları kaydetti:

"TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'a davetimizi kabul ederek konferansımızı onurlandırdığı ve yaptığı kapsamlı konuşmadan dolayı teşekkür ederiz. Sayın Başkan konuşmasında, kamuoyunda insafsız ve maksatlı saldırılara maruz kalan, yeni bir anayasada laiklik konusunun nasıl değerlendirileceğine ilişkin görüşlerinin yanında, düşüncelerin özgürce ifade edildiği üniversite kürsüsünde birçok önemli hususa temas etmiştir. Türkiye'nin anayasal tarihini de ele aldığı konuşmasında, 1960 darbesi başta olmak üzere birçok darbeye ve darbe girişimlerine şahit olmuş bir siyasetçi olarak, anayasanın darbelere bahane oluşturacak unsurlar barındırmaması hususu üzerinde durmuştur."

Kahraman'ın, konuşmasının başında değerlendirmelerinin "şahsi görüşü" olduğunu açıkça vurguladığına dikkati çeken Balcı, "Sayın Başkanın görüşlerine kısmen veya tamamen katılanların ya da katılmayanların olması ve bunların kamuoyunda tartışılması demokratik bir ülkede son derece doğaldır. Ancak, birliğimizin düzenlediği konferansta, akademik bir ortamda yaptığı bir konuşmadan dolayı TBMM Başkanımıza yönelik saldırıların bir 'fikir tartışması' yerine 'siyasi lince' dönüştüğüne esefle şahit olmaktayız. Son birkaç günde eleştiri sınırlarını çok aşan saldırıların, ülkemizde düşünce özgürlüğünün ve demokrasi kültürünün bazı kesimlerde hala yerleşmediğini, bu bakımdan ülkemizin darbe, baskı ve zulümlere sözde gerekçe imkanı vermeyen, ifade, düşünce, inanç ve yaşam tarzı özgürlüklerinin en iyi şekilde korunduğu tam demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.