Tbmm Başkanvekili Aydın:

Tbmm Başkanvekili Aydın:
"Dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüne karşı desteklerseniz de ne barış olur ne de kardeşlik olur. Dünyada sıkıntılar artarak devam eder"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüne karşı desteklerseniz de ne barış olur ne de kardeşlik olur. Dünyada sıkıntılar artarak devam eder." dedi.

Aydın, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası tevdi törenine katıldı.

Aydın, tören sonrası "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, tek amaçlarının sınır ötesindeki terör unsurları ve onların kullandıkları silah, mühimmat ve lojistik üslerini bertaraf etmek olduğunu ifade etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının oraya barışı götürmek olduğuna dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Maalesef ABD, Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK unsurlarına 4 bine aşkın tır silah vermiş durumda. Bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılacağını biliyoruz. Defalarca söylememize karşın maalesef somut adımlar atılmadı. Terör unsurları desteklenmeye devam edildi. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak, ülke, millet ile devletimizin hak, hukuk ve sınır güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yaparız dedik. Bu anlamda oraya girdik. Oraya gireceğiz dedik. Terör unsurlarından orası temizlenene kadar da biz üzerimize düşeni yapacağız dedik. Dolayısıyla dünyada bir barış istiyorsak, samimi olarak tüm ülkelerin teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüne karşı desteklerseniz de ne barış olur ne de kardeşlik olur. Dünyada sıkıntılar artarak devam eder."

Aydın, Türkiye'nin bölgeye barışı götürmek, olası tehlikeleri bertaraf etmek istediğini belirterek, bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

Terör unsurlarına karşı düzenlenen operasyonda bütün dünya ülkelerinin Türkiye'ye hak vermeye başladığını ve hak verdiğini aktaran Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü on binlerce kilometreden gelip de orada yuvalanmaya çalışanlar terör unsurlarını destekleyenlerin size söyleyecek hiçbir hakkı yok. Söylerlerse de çifte standardı ve iki yüzlülüğüdür. Suriye ve Irak'ı bu noktaya taşıyan asıl batının kendisi. Dolayısıyla terör örgütünü destekleyenler, terörü taşeron olarak kullananların bize söyleyecekleri hiçbir sözü yoktur. Biz bu manada terör örgütlerini temizleyinceye kadar bu operasyonları devam ettireceğiz. Diliyor ve umuyoruz ki kısa sürede operasyon başarıyla sonuçlanır."

- "Şehit, gazi ve şehit yakınlarını unutmamız lazım"

Ülkede huzur ve barış içinde yaşanıyorsa bunu şehit ve gazilere borçlu olunduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizi, ailelerini ve gazilerimizi unutmamız lazım. Çünkü bu ülke için yönelen tehdit olduğu zaman ki 15 Temmuz'da bunu gördük. Nasıl bu millet darbecilere karşı göğsünü siper ettiyse ülkeye yönelen bir tehdit olduğu zaman bütün millet olarak biz cephede olabilecek bir durumdayız. Afrin'e gitmek isteyen nice gençlerin olduğunu biliyoruz. Bu bir vatan ve namus borcudur. Şehit kardeşlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Onların aileleri bizim ailelerimiz ve bize emanettirler. O emanete gözümüz gibi bakmak durumundayız."

- "Vali Kalkancı"

Vali Nurullah Naci Kalkancı ise şehit ve gazilerin asil kanlarıyla sulanmış bu mukaddes vatanın bekası için gözünü kırpmadan canını verdiğini bildirdi. Kalkancı, şehitlerin ve gazilerin bağımsızlığın, vatanının bölünmez bütünlüğünün, milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük teminatı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığınca 10 şehit ailesi ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 5 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası, Vali Kalkancı tarafından takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Törene, AK Parti Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, dernek başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.