TDV'den Benin'e 2 bin Kuran-ı Kerim

TDV'den Benin'e 2 bin Kuran-ı Kerim
TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında GENÇKONFED'in katkılarıyla Benin Cumhuriyetine 2 bin Kuran-ı Kerim gönderildi

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında 2 bin Kuran-ı Kerim, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunun (GENÇKONFED) da katkılarıyla Benin Cumhuriyetindeki Müslümanlara gönderildi.

Vakfın, Yayın, Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi binasında düzenlenen törende konuşan TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, TDV'nin 135 ülkede faaliyetleri bulunduğunu belirtti.

Çetin, "Proje kapsamında Kuran-ı Kerim'in ulaşmadığı bölgeler ve Müslüman coğrafyaların mevcut olduğunu gördük. 10 farklı dilde ilk etapta Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere tüm dünyada ihtiyaç duyulan bölgelere mealli Kuran-ı Kerimler göndermeyi hedefledik. Bir yıldır devam eden proje kapsamında şu ana kadar 350 bin civarında mealli Kuran-ı Kerim gönderdik" dedi.

GENÇKONFED Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kartal da Benin'deki Müslümanlardan gelen talep üzerine TDV'ye başvurduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını söyledi. Kaplan, 2 bin Fransızca meali Benin'e göndermekten ve projeye TDV ile katkı yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Daha sonra kitapların basıldığı matbaaya geçen Çetin ve Kaplan, incelemelerinin ardından, Kuran-ı Kerimlerin tıra yüklendiği tesise geçti ve yüklemeye eşlik etti.

Hediye Kuran-ı Kerimler, Türk Hava Yollarının (THY) desteğiyle Benin'deki Müslümanlara ulaştırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.