"Tecrübe Konuşuyor" projesi

"Tecrübe Konuşuyor" projesi
Proje kapsamında BOTAŞ Sportif Direktörü Ceyhun Yıldızoğlu ve basketbolcu Pelin Derya Bilgiç, tecrübelerini çocuk ve gençlerle paylaştı

ADANA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında BOTAŞ Sportif Direktörü Ceyhun Yıldızoğlu ve basketbolcu Pelin Derya Bilgiç, tecrübelerini çocuk ve gençlerle paylaştı.

Ceyhun Yıldızoğlu, Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda yetenekli çocuk ve genç olduğunu kaydetti.

"Ben olsam anaokulu ve ilkokullarda yetenek seçiciler görevlendirirdim" diyen Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

"Bu insanlar, bu çocukların neye yeteneği ve ilgisi olduğunu belirleyecek ve velileri buna göre yönlendirecek. Bizim gibi güçlü bir ülkenin dünyada yeteri kadar isminden bahsettirmemiş olması çok üzücü. Veliler, çocuklarının yeteneklerini anlamak için çaba sarf etmeli. Çocuklar, sizler de yetenekli olduğunuzu unutmayın. Siz, veliniz, öğretmeniniz kim olursa olsun, yeteneğinizi kısıtlamayı çalışana karşı koymayı deneyin."

BOTAŞ'ın oyuncusu Pelin Derya Bilgiç, okul yıllarında basketbol antrenörünün yönlendirmesiyle bu sporla tanıştığını söyledi.

Evde ailesinin de basketbola ilgisi olduğunu dile getiren Pelin Derya, "Evde sürekli NBA TV seyredilirdi. Basketbol oynamayı çok istiyordum ancak bende kasık fıtığı olduğu için kendimi fazla zorlayamıyordum. Annem de oynamamı istemiyordu. Antrenörüm annemi ikna etti ve ameliyat oldum. O zamandan sonra basketbol hayatımın bir parçası haline geldi" dedi.

Basketbolda en büyük hedefinin WNBA (Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi) de oynamak olduğunu ifade eden Pelin Derya Bilgiç, "O ligde siyahiler ağırlıkta. Bizler 12-13 yaşında bu sporla ilgilenmeye başlarken onlar 5 yaşında oynamaya başlıyor. Ancak ben kendime bir beyazın, bir Türk'ün onlardan çok daha iyi oynayabileceğini göstermeyi kendime hedef koydum. Ben, kim daha çok çalışırsa onun başarılı olacağına inanıyorum. Daha çok çalışırsak onları geçebiliriz. Ben de dünyaya bu şekilde tanınan bir oyuncu olarak kendimi göstermek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.