TEKİN; “NİTELİKLİ HİZMET SUNACAĞIZ”

TEKİN; “NİTELİKLİ HİZMET SUNACAĞIZ”
Konya Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Özel sağlık işletmeleri ve aile hekimliği alanında güncel gelişmeler” adlı panel Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Programa Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tekin, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği Başkanı Dr. Mehmet Sadrettin Özerdem, Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Eyüp Çetin ile çok sayıda doktor  katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Tabip Odası Başkanı Seyit Karaca “Bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir haftayı dolu dolu geçirdik ve etkinliklerin sonuna yaklaştık. Yaptığımız etkinliklerde faydalı olmak ve insanlara bir şeyler katmayı hedefledik” dedi.

“NİTELİKLİ HEKİM SAYISI ARTACAK”

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin de Sağlık Bakanlığı olarak kurul kuruluş ve tesis olarak 16 farklı branşta sağlık hizmeti sunduklarını belirterek 157 bini hekim olmak üzere bir milyon civarında sağlık çalışan kadrolarının olduğu söyleyerek, “Bu sayının nitelikli ve hekim konusunda mezun sayısını artırarak daha nitelikli hizmeti bütün vatandaşlara bütün illere, ilçelere sunmayı amaçlamaktayız” dedi.

“KAMU İLE ZOR ŞARTLARDA MÜCADELE EDİYORUZ”

Düşük maliyetle hizmet verdiklerini bildiren Tekin,  “Kamu ile zor şartlarda mücadele ediyoruz. Sürece baktığımız zaman gerçekten kamu ile yarışmak zorlaştı. Bunun en büyük sebebi ise kamu hastanelerinin çok özel statüler kazanmaya başlaması. 2002’de yüzde 6 olan yatak oranı 2018’de yüzde 70’e çıktı. 2023 de ise inşallah yüzde yüzü hedefliyoruz. Yoğun bakım yatak servisini giderek artırıyoruz çünkü ileri düzey sistemik hastalıkların görülmesi ve yaşlı nüfusun artması sebebiyle yoğun bakım yatak servisi artırmak zorundayız. 2002 yılında 818 ambulans ile hizmet verirken şu an sadece kara ambulansımız 5 bin. Bu ayın sonunda bütün illere 800 ambulans daha dağıtacağız. Helikopter ve uçak ambulans tamamen ücretsiz” ifadelerini kullandı.

“ORGAN İÇİN UÇAK KALDIRABİLEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK”

“Biz artık sadece bir organ için uçak kaldırabilen bir ülke haline geldik” diyen Tekin,  “Ülkemiz coğrafi konum olarak çok iyi bir konumda. 4 saatlik uçuş ile bir buçuk milyar insana ve 57 ülkeye ulaşabiliyoruz. Ekip konusunda sıkıntımız yok. Türk hekimleri ve doktorları çok azimli ve çalışkan. Bu en güçlü yanımızdır. Bakanlık olarak 15 gün önce Uluslararası Anonim Şirketini kurduk. Çok ciddi sağlık turizmi yapacak konumdayız. Ülkenin, 2020 yılında 20 milyar gibi bir beklentisi var” şeklinde konuştu. (Umahan Öz)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.