Tekirdağ'daki FETÖ/PDY davası

Tekirdağ'daki FETÖ/PDY davası
TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan dava...

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan dava başladı.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar A.Y, A.C, T.A ve T.K, avukatları ve tutuksuz yargılanan 37 sanık katıldı.

FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik ve finans sağlamak suçlarından yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyetinin yaptığı değerlendirmeler sonucu 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve diğer sanıkların da tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Nisan tarihine erteledi.

Öte yandan tutuklu sanıklardan M.K'nin sağlık sorunları nedeniyle 3 hafta önce cezaevinden çıktığı öğrenilirken, yargılanmasına devam edildiği belirtildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde geçen yıl 10 Aralık'ta Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve suç örgütüne kaynak aktarmak" suçundan 5 şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.