Tekvando: WTF Başkanlık Kupası

Tekvando: WTF Başkanlık Kupası
- Almanya'da düzenlenen organizasyonun ikinci gününde Türk sporcular 11 madalya kazandı


ANKARA (AA) - Almanya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Başkanlık Kupası'nda Türkiye, ikinci günü 11 madalyayla tamamladı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Bonn kentinde düzenlenen organizasyonun ikinci gününde milli sporcular, 3'ü altın, 2'si gümüş ve 6'sı bronz olmak üzere 11 madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden bin 600 sporcunun mücadele ettiği kupada, büyük erkekler 80 kiloda Yunus Sarı gümüş, kadınlar 67 kiloda Nur Tatar ise bronz madalya elde ederek, mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonası'na kota aldı.

Gençler kategorisinde ise erkekler 59 kiloda Hakan Reçber, 63 kiloda Ferhat Can Kavurat ve 68 kiloda Samet Erkovan altın, 59 kiloda Emircan Turan gümüş, yine aynı kiloda Mehmet Kani Polat ve 63 kiloda Mücahit Altun ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kızlar 52 kiloda İkra Kayır, 55 kiloda Kübra Aydın ve 59 kiloda Huri Korkut da bronz madalya kazandı.

Bu kategoride Hakan Reçber, Ferhat Can Kavurat, Samet Erkovan, İkra Kayır, Kübra Aydın ve Huri Korkut, temmuz ayında gerçekleştirilecek Ümitler Avrupa Şampiyonası için kota almayı başardı.

Organizasyonun ilk gününde kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ve genç erkekler 55 kiloda Mertcan Dolmacı altın, genç kızlar 46 kiloda İklima Betül Karakuş ise bronz madalya kazanmıştı.

Türk Milli Takımı, böylece ikinci gün sonunda 14 madalyaya ulaştı.

WTF Başkanlık Kupası, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.