Tekvandocuya "hayat kurtaran" müdahale

Tekvandocuya "hayat kurtaran" müdahale
Bursa'da üniversite öğrenimini sürdüren tekvandocu Güldü'nün göğüs kafesinde bulunan tümör, İspanyol cerrah Prof. Dr. Macchiarini'nin de katıldığı 5 saatlik operasyonla alındı- Prof. Dr. Gebitekin:- "Sol göğüs kafesinin üst bölümünde boyundan başlayıp göğ

BURSA (AA) - ÖMER ERİM BAŞTIMAR - Uludağ Üniversitesinde (UÜ) öğrenimini sürdüren tekvandocu Eda Güldü, boynundan başlayıp göğüs kafesine kadar uzanan tümörden, biri İspanyol, diğeri Türk iki cerrah tarafından yapılan operasyonla kurtuldu.

İstanbul'da Küçükçekmecespor Kulübü bünyesinde tekvando çalışmalarını sürdüren Güldü (19), yaklaşık 2 yıl önce kolundaki ağrılar nedeniyle doktora başvurduğunda, vücudunda tümör bulunduğunu öğrendi.

Sporcuyu muayene eden UÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gebitekin, boynundan başlayıp göğüs kafesine kadar ulaşan, sinir ve damarlar arasında yer alan tümör tespit etti.

Riskli bir bölgede bulunan tümörün çıkarılması için İspanya'da çalışan Prof. Dr. Paolo Macchiarini ile de tetkik sonuçlarını paylaşan Gebitekin, ameliyata katılması için uzun yıllardır tanıdığı meslektaşını Bursa'ya davet etti.

Bursa'ya gelen Macchiarini ile Gebitekin, yaklaşık 5 saat süren ameliyatla sporcunun vücudundaki tümörü çıkarmayı başardı.

- "Bu tür ameliyatlar her türlü riske açık"

Prof. Dr. Cengiz Gebitekin, bu tür tümörlere az rastlandığını, ameliyatlarının da her türlü riske açık olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eda'nın tümörü riskli bölgede olduğu için bu konuda engin deneyime sahip, aynı zamanda dünyada ilk nefes borusu ameliyatını yapan Prof. Macchiarini'den destek istedik. O da daha önceki onlarca vakada olduğu gibi bizi kırmayarak geldi. Sol göğüs kafesinin üst bölümünde boyundan başlayıp göğüs kafesine kadar ulaşan, sinir ve damar paketinin içerisinde yer alan oldukça kompleks bir tümör ve cerrahisinin de her türlü riske açık olduğu aşikardı. 4 kişilik ekiple 5 saat süren ameliyatla tümörü çıkardık. Hastamızı sağlığına kavuşturduk."

Macchiarini ise Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirerek, Eda Güldü'nün ameliyatı için hiç düşünmeden Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Cengiz Gebitekin ile uzun zamandır tanıştığını aktaran Macchiarini, "Hocamız, Türkiye'de göğüs cerrahisinde çok iyi. Hastayı riske atmamak için bize ihtiyaç duymuş. Zaten hoca beni arıyorsa demek ki gerçekten bana ihtiyacı var. Hizmet ettiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Eda Güldü de başarılı bir operasyonla kendisini sağlığına kavuşturan Gebitekin ve Macchiarini ile ameliyat ekibindeki diğer görevlilere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.