"Temel" İle "Fadime" Tiyatro Sahnesinde

"Temel" İle "Fadime" Tiyatro Sahnesinde
Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı "Evli ve Zavallı-Temel ile Fadime" oyunu, 22 Ocak'ta Duru Tiyatro'da sahnelenecek- Okumuş:- "Oyun, isminden yola çıkarak 'evlilik zavallılıktır' mesajı vermiyor. Tam aksine, 3 bölümde de bir evlilikte yapılan yanlışları anla

İSTANBUL (AA) - Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı "Evli ve Zavallı-Temel ile Fadime" oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak.

Seymen Aydın ve Buse Sinem İren'in, "Temel" ile "Fadime"yi canlandırdığı oyun, 22 Ocak'ta Duru Tiyatro'da sahnelenecek.

Daha önce "Sümela'nın Şifresi Temel", "Moskova'nın Şifresi Temel", "Bizum Hoca" ve "Oflu Hoca" filmlerinin senaryosunu kaleme alan Yılmaz Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun ailelere hitap eden bir yapısı olduğunu söyledi.

Okumuş, oyunun prömiyerini Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştirdiklerini belirterek, 3 bölümden oluşan oyunda, kadın-erkek ilişkilerini mizahi bir dille aktardıklarını dile getirdi.

Oyunun canlı müzikle desteklendiğini aktaran Okumuş, "Oyun, isminden yola çıkarak 'evlilik zavallılıktır' mesajı vermiyor. Tam aksine, 3 bölümde de bir evlilikte yapılan yanlışları anlatıyoruz. Karı-koca olan Temel ile Fadime'yi önce Taş Devri'nde izliyoruz. Tarihteki ilk kadın-erkek çatışmalarını görüp, daha sonra günümüzde ve 2500'lü yılındaki Temel ile Fadime ile bu sorunların nasıl ve neye dönüştüğü anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Şubat sonu Karadeniz turnesi

Yılmaz Okumuş, oyunun içinde barkovizyon da olduğunu kaydederek, şöyle konuştu.

"Daha önceki filmlerimde oynamış ağabeylerimiz, kardeşlerimiz de fonda oyuna katkıda bulunuyor. Bir sitkom gibi devam ediyor arkadaki görüntüler. Oyunun sonunda duayen oyuncu Salih Kalyon barkovizyondan geliyor ve Temel ile Fadime'ye yanlış yolda olduklarını söylüyor. Yani biz, evlilikte yapılmaması gereken 9 kusurlu hareketi gösterip güldürüyoruz. Küçücük, güldüğümüz meseleler yüzünden kim bilir kimlerin evlilikleri bitti. Evliliğin güzel bir müessese olduğunu vurgulayan çok tatlı bir oyun."

Canlı müzikleri Serkan Aydın ve Okan Kaya tarafından yapılan oyunun yönetmenliğini Okumuş ile birlikte Erdem Baş üstleniyor.

Tiyatro Komika tarafından sahnelenen oyun ayrıca 24 Ocak, 23 Şubat, 18 Mart ve 11 Nisan'da Grand Pera Emek Sahnesi’nde, 1 Mart'ta Kozyatağı Kozzy'de izlenebilecek.

Şubat ayı sonunda Karadeniz turnesine çıkacak ekip, 24 Şubat'ta Samsun'da, 25 Şubat'ta Rize'de ve 26 Şubat'ta Trabzon'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.