Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup
- Turnuvada finale yükselen Çağla Büyükakçay:- "Gerçekten çok mutluyum ve hislerimin tarifi yok"- "Turnuvada ilk kez bir Türk sporcu bu seviyeye geldi. Ben de gururunu yaşıyorum"


İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda finale yükselen Çağla Büyükakçay, çok mutlu olduğunu söyledi.

Garanti Koza Arena'da oynanan yarı final müsabakasında, İsviçreli raket Stefanie Voegele'yi 2-0'la geçen Çağla Büyükakçay, müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Gerçekten çok mutluyum ve hislerimin tarifi yok" diyen Çağla, "Hala heyecanlıyım. Maç içinde, özellikle ikinci sette gerildim. Maçın sonucunda kazanabileceğim güzel şeyler vardı. Normale göre daha fazla heyecanlandım ama iyi üstesinden geldiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Maçın ilk setini 6-0 kazandığının hatırlatılması üzerine milli tenisçi, "Kimse tüm maç boyunca böyle oynamıyor. Her an maç geriye dönebilir. Bu yüzden en iyi performansımla oynamaya çalıştım. Benim domine ettiğim bir maç olsa da ikinci setin daha rahat geçmesini tercih ederdim." diye konuştu.

Maçın dönebileceği noktada kendisine telkinde bulunduğunu ve daha sonra pişman olmak istemediğini anlatan Çağla, şunları kaydetti:

"Bu yöntem işe yaradı. Artık baskıyı hissetmiyorum. Geride kalan maçlarımda karşılaştığım isimlerin hepsi gerçekten zorlu rakiplerdi. Her gün o baskıyı hissettim. Bugün de aynı şeyi düşündüm. İçimden, 'keyif al ve anın tadını çıkar' dedim. Turnuvada ilk kez bir Türk sporcu bu seviyeye geldi. Ben de gururunu yaşıyorum. Yarın finalde de bundan farklı olmayacak."


- Voegele: "Maça çok kötü başladım"


Turnuvaya Çağla Büyükakçay'a elenerek veda eden İsviçreli tenisçi Stefanie Voegele, "Sebebini tam olarak bilemiyorum ama maça çok kötü başladım. İkinci sette biraz daha iyiydim ancak bu da oyunu çevirmem için yeterli olmadı." dedi.

Sağ baldırında bandajla oynayan Voegele, fiziksel problemi bulunduğunu aktarırken, "Bu şekilde bir geri dönüş yapabilmem kolay değildi. Turnuvada yarı final oynadığım için mutluyum. Bugünkü performansım ise iyi değildi." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.