Terim, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ı neden almadı?

Terim, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ı neden almadı?
illi Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçı öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak konusu da sorulan Terim, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

"Brezilya'yla oynamak önemli bir prestij. Ülkemizde de Brezilya Milli Takımı'nın sempatisi de çok. Dünyanın sempatisini kazanmış ama Türkiye'de büyük hayran kitlesi olan bir ülkenin takımıyla oynayacağız. Oyunun sonucu ne olursa olsun maçın bize katkıda bulunacağını düşünüyorum. Mücadele, 70'e yakın ülkede yayınlanacak. "

-Brezilya çok iyi bir ekip. Dunga hem iyi bir hoca hem de iyi bir oyuncuydu. Taffarel de öyle. Hepimizin taraflı tarafsız sevgisini kazanmış biri. Dünya çapında bir futbol adamı. Tabii Melo'yu da bu takımda görmek ister miydik? Tabii ki isterdik. Melo da bunu çok istemiştir ama hocalarının kararı bu. Buradan iyi bir oyun ve mümkünse iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. En önemlisi, Daha özgüvenli bir takım olarak buradan çıkmalıyız. Biz bu tür önemli takımlarla hazırlık maçları yapmak istiyoruz. Arjantin'le de oynamak istiyoruz. Gerçekten Futbol Federasyonumuz çok güzel bir iş yaptı. Brezilya'ya tekrardan hoşgeldiniz diyoruz. Kendi adıma, kendi ülkemde oldukları için çok sevinçliyim. Daha önce Frankfurt'ta da oynadık ama burada olması çok daha mutluluk verici...

-İki ay önce bulunduğum konumla şu anki arasında fark var ancak uluslararası alanda bu maalesef görünmüyor. Gökhan Gönül'ün oynaması zor görünüyor. Gökhan Töre yarın yok. Burak'ın hafif bir soğuk algınlığı mevcut. Volkan da bel ağrıları var. Baktığınız zaman birçok eksiğimiz var gibi gözüküyor. 

-Bulunduğu yere itiraz eden, daha fazla çalışan, çok fazla sakatlanmayan bir milli takım olmak istiyoruz.


HAKAN ÇALHANOĞLU VE ÖMER TOPRAK KONUSU...
--Geçen kamptan bu yana 1 aydan fazla zaman geçti ancak hala Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak konusu çözülememiş. Ben medyadan doğru bilgi alınıp, doğru haber verilmesini beklerdim ama bunu göremedim. Her şey çok açık ve net. Keşke bilmediğiniz konuları araştırıp öğrenmebilseydiniz. Ancak siz tek taraflı söylenenlere itibar etmeyi tercih ettiniz. Benim tercihim bu yönde... Siz eleştirme hakkına sahipsiniz. Bu niye var, bu niye yok... Bunları tabii ki söyleyebilirisniz. bu çok doğal ama bu tip konularda daha iyi araştırmanın daha çok bilgi sahibi olmanın faydası var. 

-Kazakistan maçında alınacak 3 puan çok şey değiştirmeyecektir ancak moralimizi düzeltecektir. Ümidimizi taşıma adına önemli bir maç...

Hollanda maçı beşinci ma olacak. Onun ardından bir beş maçımız daha var. Puanının kırıntısı bile varsa, hala şansımız var demektir. Sırtımız yere gelmeden, pes etmemiz mümkün değil. Hiçbir şansımız kalmayınca rakiplerimizi tebrik edebiliriz.... Ama oraya kadar bırakmamız söz konusu değil. Son 5 maç da bizi devreye sokabilir. Her şeyi deneyeceğiz. Ayrıca Hollanda gibi önemli takımlarla nerede oynadığınızın bir önemi yok. Nasıl oynadığınızın önemi vardır. 

-Ben Melo'yu beğendimi ifade eden bir cümle kurdum. Kimsenin işine karışamam. Ben tatlı bir espri katmak için söyledim. Yoksa Dunga'nın işine asla karışmam...

-Kazakistan maçı gibi her maçta Milli Takımımız'ın seyircisine ihtiyacı var. Türk Milli Takımı başka bir yerde olan takım. Özel bir takım. Ay Yıldız hayatımızın başka bir anlamı. Burada sonuç ne olursa olsun, Türki Milli Takımı özel kalacaktır. Çağrıyla, davetiyeyle değil, taraftarıyla var olmalıdır. Kendi ülkemizin insanlarını Milli takım'ın etrafında görmek istiyoruz. Bizimn için kutsal olan o önemli formayı da ciddiyetle korumaya çalışıyoruz. Sonuçların Milli Takım formasıyla bir alakası yok. Ben de bir futbolsever olsam, Brezilya geldiğinde ben de bu maça gelirim. Bir daha görüp görmeyeceğiniz tabii ki belli değil. Ancak kendi çocuklarımızı da ihmal etmemeliyiz. Kazakistan maçı da önemli bir maç. "Bu grupta biz de varız" demek istediğimiz maçtır. Alnımızn akıyla Pazar günü o maçtan çıkmak istiyoruz. yani o maçta da seyircimizi bekliyoruz. 

Tüm futbolcular benim evladım gibi... Bir arayol bulunabilir mi bunların hepsini göreceğiz....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.