Terör nedeniyle kapanan camiler ibadete açılıyor

Terör nedeniyle kapanan camiler ibadete açılıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki 6 cami, 3 ay aradan sonra yeniden ibadete sunuldu- Temizlik çalışması yapılan camilerde yüz gün aradan sonra ezan okunurken, çocuklar da Kur'an eğ

DİYARBAKIR (AA) ŞÜKRÜ GÜNDÜZ / FİKRET KAVGALI - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki altı camide yeniden ibadet yapılabiliyor.

Sur'da kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla düzenlenen operasyon sayesinde güvenlik sağlandı. Böylece Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarda sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki tarihi Hz. Süleyman, Hz. Ömer, Salos, Hacı Büzrük, Kozlu ve Kaşık Budak camilerinin üç ayı aşkın sürenin ardından sonra açılması, vatandaşlar tarafından sevinç ile karşılandı.

Esnaf Ramazan Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasağın kalkmasından sonra camilerine kavuştukları için sevinçli olduklarını söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Karabulut, şöyle konuştu:

"Yüz günden fazladır evimizden uzaktaydık. Dört gözle yasağın kalkmasını bekliyorduk. Bir esnaf olarak yasağın kalkmasını bayram sevinci olarak karşıladık. İş yerimizi açtık, burada dostlarımızı gördük, çok mutluyuz. Sur içinde büyük bir mağduriyet var. Buradaki camilerimizin zarar görmesine çok üzüldük. Kapalı camilerimiz açılınca gelip namaz kıldık. Bunun için de çok mutluyuz."

- "Türkiye bizimdir, biz kardeşiz"

Hacı Büzrük Camisi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Kerem Okan da yasağın kalkmasından sonra camiyi temizlediklerini ifade etti.

Okan, bölgedeki camilere yönelik saldırılardan büyük üzüntü duyduklarını anlatarak, "Adı 'barış', soyadı 'kardeşlik' olan bir Türkiye olsun. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Türkiye bizimdir, biz kardeşiz. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Burası peygamberler ve sahabeler şehridir. Rabbim buradaki bütün insanların içine kardeşliği, sevgiyi ve merhameti yerleştirsin" dedi.

- "Büyüyünce polis olup, Diyarbakır’ı teröristlerden korumak istiyorum"

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelere aileleri ile dönen çocuklar da arkadaşlarına ve ders aldıkları camiye kavuşmaları dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

Murat Sakacı (9), üç ay aradan sonra arkadaşlarıyla buluştuğunu dile getirerek, "Camiye geldiğim için çok mutluyum çünkü artık Kur’an dersi alabilirim. Kur’an okumayı çok seviyorum. Büyüyünce imam olup çocuklara güzel şeyler anlatmak istiyorum" diye konuştu.

Çok özlediği cami ve arkadaşlarıyla buluşmanın sevincini yaşadığını anlatan Hüseyin Çağlı (9) da "Evimize ve arkadaşlarıma tekrar kavuştuğumdan dolayı çok mutluyum. Üç ay boyunca Kur’an dersi alamadık. Büyüyünce polis olup Diyarbakır’ı teröristlerden korumak istiyorum" sözlerini kullandı.

Bölgede görev yapan polis ekipleri de geri dönüş yapan aileler ve çocuklar ile yakından ilgilenerek onlara şeker ikram etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.