Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi- Arazi aramasında çok sayıda yaşam malzemesi, bir makineli tüfek, bir kalaşnikof, bir tabanca ve 2 el bombası ile mühimmat ele geçirildi- Ha

ANKARA (AA) - Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 49. Komando Tugay Komutanlığı harekat komutasındaki Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce, 18 Nisan'da Genç ilçesi Servi Gerçekli Köyü Kapılı Mezrası'nda 3 odalı sığınak ve yakınlarında toprağa gömülü 100 litrelik 3 mavi bidonda (jelikan) terör örgütü mensuplarına ait yaşam malzemesi ele geçirildi.

Arazi araması sırasında bir grup terör örgütü mensubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda bir biksi makineli tüfek ve 300 mermi, bir kalaşnikof, bir tabanca ve 40 fişek, 2 el bombası, çok miktarda sıhhi ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

- Hakkari'de 4 katlı binada uyuşturucu bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamlanan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu kapsamında dün 4 katlı binada yapılan aramada birinci katın yatak odasındaki valizde bir, dördüncü kattaki çocuk odasında da 2 paket olmak üzere 2 kilo 210 gram eroin ile binanın üçüncü katında bir tabanca bulundu.

Ayrıca, terör örgütü mensuplarının inşaat halindeki binanın altına çukur kazmakta kullandıkları ekskavatörü, el yapımı patlayıcı ile tuzakladıktan sonra önüne duvar örerek sakladıkları belirlendi.

Bölgede ayrıntılı arama-tarama ile çukur ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Askerler ve polislerin bölgede omuz omuza verdiği mücadele, fotoğraf karelerine yansıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.