Teröristler Yüksekova'yı harabeye çevirmiş

Teröristler Yüksekova'yı harabeye çevirmiş
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sürdürülen arama tarama çalışmalarında, terör örgütü PKK mensuplarının birçok ev ve iş yerini yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla harabeye çevirdiği ortaya çıktı- Tünel açıp, barikatlar

HAKKARİ (AA) - FAHRETTİN GÖK - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen arama tarama çalışmaları sırasında, onlarca ev ve iş yerinin PKK'lı teröristlerce "yakılıp, yıkıldığı" belirlendi.

Güvenlik güçleri, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Mezarlık, Eski Kışla, Yeşildere, Yeni, Güngör, Esentepe, Dize, Cumhuriyet ve Orman mahallelerinde 200 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, operasyon süresince barikat, çukur, yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilen 296 el yapımı patlayıcıyı da imha etti.

- Ev ve iş yerlerini ateşe verdiler

İlçedeki çukurları kapatıp barikatların kaldırılmasının ardından devam eden arama tarama faaliyetinde teröristlerce tuzaklanan patlayıcıları imha eden ve delilleri toplayan güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının verdiği zararı tespit etmeye çalışıyor.

Operasyon sırasında, destek göremedikleri için "hain" olarak niteledikleri vatandaşlara ait ev ve iş yerlerini hedef seçen teröristler buraları kullanılamaz hale getirdi.

Tünel açıp, barikatlar kurdukları bu yerlerde güvenlik güçlerine zarar vermek için hazırladıkları bombalı tuzakları patlatan teröristlerin yakıp, yıkarak verdikleri hasar güvenlik birimleri tarafından kayıt altına alındı.

- Telsiz konuşmalarındaki "yakın, yıkın" talimatı

İlçeye verilen zarar, 19 Nisan'da yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının "gri" listesinde aranan bölücü terör örgütünün sözde Yüksekova bölge temsilci yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın ve diğer sözde mahalle sorumlularının telsiz konuşmalarına da yansımıştı.

Terör örgütü mensuplarının yaşadığı panik ve "sıkıştıklarını" aktardıkları bu konuşmalarda, Bartın ve diğer sözde mahalle sorumlularının, "yakın, yıkın, teslim etmeyin" talimatı verdikleri tespit edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.