Teröristlerden "sera" görünümlü tünel

Teröristlerden "sera" görünümlü tünel
Yüksekova'daki operasyonda, teröristlerce üzeri branda ve naylon ile kapatılarak "sera" görüntüsü verilen tünel bulundu- Güvenlik güçleri, uzunluğu yaklaşık 100 metre olan tüneli incelemenin ardından kapattı

HAKKARİ (AA) - FAHRETTİN GÖK - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca üzeri branda ve naylon ile kapatılarak "sera" görüntüsü verilen, yaklaşık 100 metre uzunluğunda tünel ortaya çıkarıldı.

Yüksekova'da kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Esentepe, Güngör, Orman, Mezarlık, Cumhuriyet, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere ve Diz mahallelerinde yürütülen operasyonda güvenlik güçleri, bugüne kadar bölücü terör örgütü mensupları tarafından binalar arasında geçiş sağlamak ve kaçabilmek için kazılan çok sayıda tünel buldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sırasında belirlenen ve uzunlukları 10 ile 300 metre arasında değişen çoğu tuzaklanmış tüneller, içlerindeki düzenekler etkisiz hale getirildikten sonra kapatıldı.

- "Sera" görünümlü tünel

Güvenlik birimleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde yürüttükleri arama tarama faaliyetinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından iki sokak arasındaki geçişi sağlamak amacıyla kazıldığı belirlenen tünel buldu.

Üst kısmı branda ve naylon ile kapatılan "sera" görünümlü tünele gerekli tedbirleri aldıktan sonra giren güvenlik güçleri, söz konusu yerin kazıldıktan sonra içine de kum torbaları ile barikatlar kurulduğunu tespit etti.

Güvenlik güçleri, uzunluğu yaklaşık 100 metre olan tüneli, incelemenin ardından kapattı.

Teröristlerden "sera" görünümlü tünel

Teröristlerden "sera" görünümlü tünel

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.