Terörle mücadele operasyonları

Terörle mücadele operasyonları
Mardin ve Şırnak'taki terör operasyonlarında bugüne kadar 502 terörist etkisiz hale getirildi- Operasyonlar sırasında bin 543 el yapımı patlayıcı imha edildi

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ta devam eden operasyonlarda bugüne kadar 502 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, terörle mücadele operasyonları sürüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'taki operasyonlarda bugüne kadar 502 terörist etkisiz hale getirildi ve bin 543 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'taki aramalarda bir kalaşnikof ve bir el bombası, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki aramalarda da bir biksi, 3 kalaşnikof, bir roketatar, iki av tüfeği, 5 tabanca, 4 el bombası, mühimmat ile 86 mutfak tüpü ve 2 bin 210 gram eroin bulundu.

- Van'da iki ton patlayıcı yüklü araç ele geçirildi

Van'da yol kontrolü sırasında 25 sanayi tüpündeki amonyum nitrat ve 25 "jelikan" bidondaki akaryakıttan oluşan 2 ton patlayıcı yüklü araç ele geçirildi, bir şüpheli yakalandı.

Bitlis'teki arazi taramasında bir antitank roketatar mühimmatı, 100 kilogram amonyum nitrat, niteliği belli olmayan 20 kilogram el yapımı patlayıcı, kablolar, piller, lehim ve yaşam malzemeleri bulundu.

Ağrı'da bir bölücü terör örgütü mensubu, Gaziantep'te de Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu 3'ü çocuk 5 zanlı yakalandı.

- Sınır ihlalleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 146, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 4, Irak'tan yurda girmeye çalışan 69, Yunanistan'a çıkmaya çalışan 16 ve Bulgaristan'a gitmeye çalışan 37 kişi yakalandı.

Ayrıca, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 79 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.