Terörle Mücadele Operasyonları

Terörle Mücadele Operasyonları
Diyarbakır, Batman, Tunceli, Bitlis, Şırnak, Van, Mardin ve Bingöl'deki operasyonlarda el yapımı patlayıcılar ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve bir antitank mayını ele geçirildi- Kara hudutlarından yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde buluna

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Diyarbakır, Batman, Tunceli, Bitlis, Şırnak, Van, Mardin ve Bingöl'deki operasyonlarda el yapımı patlayıcılar ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve bir antitank mayını ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Batman Hasankeyf'te devam eden operasyonda iki el yapımı patlayıcı, bir kilo amonyum nitrat, bir el telsizi, bir güneş paneli ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır Kulp'ta patlayıcı yapımında kullanılan 7 mutfak tüpü bulundu. Lice'de güvenlik güçlerinin yol aramasında ise bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli merkezde 2 el yapımı patlayıcı, 3 kilo amonyum nitrat, patlayıcı yapımında kullanılan 40 mutfak tüpü ile bir jeneratör ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis Tatvan'da tespit edilen 10 sığınakta iki el yapımı patlayıcı, 103 kilo amonyum nitrat, patlayıcı yapımında kullanılan 23 tüp ile muhtelif yaşam ve tıbbi malzemeler bulundu.

Şırnak Cizre'deki arazi aramasında kayalıkların arasına gizlenmiş bir antitank mayını ele geçirildi.

Van Çatak'taki mağarada patlayıcı yapımında kullanılan 2 tüp ile muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.

Mardin Derik'teki arazi aramasında toprağa gömülü bidonlarda 350 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

Bingöl Karlıova'da tespit edilen iki sığınakta patlayıcı yapımında kullanılan 3 tüp, bir terörist kıyafeti, ilaçlar ile muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.

- Yasa dışı sınır geçişi teşebbüsleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri tarafından dün gün içinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bin 315 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye kaçak geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bir, Türkiye'den Yunanistan'a kaçak geçmek isteyen 214 şahıs gözaltına alındı.

İran sınırında da 5 litre akaryakıt ve 6 bin 780 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.