"Terörle Mücadeleye Devam Edeceğiz"

"Terörle Mücadeleye Devam Edeceğiz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Hain terör örgütlerini taşeron olarak kullanan zihniyet harita değiştirmek isterken önünde bir tane engel var. O engel güçlü Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhurbaşkanımız Erdoğandır"- "Taşeron olarak kullandıkları PKK,

KÖLN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Hain terör örgütlerini taşeron olarak kullanan zihniyet harita değiştirmek isterken önünde bir tane engel var. O engel güçlü Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhurbaşkanımız Erdoğandır." dedi.

Eker, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, terör örgütleri PKK, DEAŞ, PYD ve YPG taşeron olarak kullanılmak suretiyle Ortadoğu'da, Suriye ve Irak topraklarında birtakım operasyonlar yapıldığını ve bunların Türkiye'yi de tehdit ettiğini söyledi.

Hain terör örgütlerini taşeron olarak kullanan zihniyet harita değiştirmek isterken önünde bir engel bulunduğunu dile getiren Eker, "O engel güçlü Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhurbaşkanımız Erdoğandır. Bütün saldırıların gayesi budur, bunun için saldırıyorlar. Çünkü onlar güçlü değil zayıf Türkiye Cumhuriyeti istiyorlar. İtiraz edemeyecek Türkiye Cumhuriyeti istiyorlar." ifadesini kullandı.

Eker, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"O topraklar şehit kanlarıyla sulandı. Biz bir kutlu medeniyetin mirasçıları ve temsilcileriyiz. Biz Allah'ın izniyle değerlerimiz için inancımız için ve vatanımız için şehit olmayı şereflerin en büyüğü olarak kabul etmiş, buna inanmışız. Bu inançta olduğumuz sürece de vatanımız için değerlerimiz için inancımız için dinimiz için ölmesini bildiğimiz için de o şer odakları, taşeron olarak kullandıkları PKK, DEAŞ, YPG, FETÖ terör örgütü, hangisi olursa olsun topuna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin varlığını da birliğini de Ortadoğu coğrafyasının istikrarını da biz en iyi şekilde muhafaza edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın."

- "Terörün dini, milliyeti, etnik kökeni yoktur"

Terör örgütleri konusunda Avrupa ülkelerini eleştiren Eker, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, Müslüman Türk milleti olarak terör kimden, nereden gelirse gelsin hepsini lanetliyoruz, hepsini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Mücadelemiz yeryüzündeki bütün terör örgütleriyle aynı şekilde devam ediyor ama maalesef Avrupalı dostlarımızın terör örgütleri arasında tercih yaptıklarına da tanık oluyoruz, bu da çok acıdır. Çünkü terörün dini de milliyeti de etnik kökeni de inancı da yoktur. Bugün terör Avrupa'da da Londra'da da Berlin'de de Brüksel'de de İstanbul'da da ABD'de de küresel bir tehdittir. Buna karşı mücadelede zaaf gösterilmesi mümkün değildir." dedi.

Eker, FETÖ'nün darbe girişimine değinirken de bu terör örgütünün hain ve karanlık odaklarla iş birliği yaparak Türkiye Cumhuriyetini çökertmek istediğini söyledi. Eker, şunları kaydetti:

"Onlarla mücadelemiz devam ediyor. PKK ile de mücadelemiz devam ediyor. DEAŞ ile de mücadelemiz devam ediyor. PYD ve YPG ile de mücadelemiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti bir yanda kendi güvenliğini sağlarken öte yanda Ortadoğu'da sınırlarının hemen dışında istikrarı ve güvenliği sağlamak için de gayret göstermeye devam edecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.