TESK Başkanı Palandöken'in KKTC ziyareti

TESK Başkanı Palandöken'in KKTC ziyareti
KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Atun:- "Türkiye, KKTC’ye eşdeğer devlet muamelesi yapan, devletin eş makamları arasındaki anlaşmalara imza koyan yegane devlettir"- TESK Başkanı Palandöken: - "KKTC’de Türkiye kökenli 20 bin kişi vatandaşlık bekliyor.

LEFKOŞA (AA) - KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Türkiye'nin KKTC’ye eşdeğer devlet muamelesi yapan, devletin eş makamları arasındaki anlaşmalara imza koyan yegane devlet olduğunu söyledi.

Bakan Atun, Bendevi Palandöken başkanlığındaki Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) heyetini makamında kabul etti. Atun burada yaptığı konuşmada, ülkelerin siyasi ve ekonomik işbirlikleri yanı sıra örgüt ve kuruluşların birbirleriyle olan ilişkilerinin önemine işaret ederek, bakanlık olarak iki ülke esnaf ve zanaatkar odalarının yapacağı çalışmalara destek olacaklarını kaydetti.

Türkiye’de meydana gelen bombalı terör saldırısını kınayan Bakan Atun, terörle bugüne kadar hiçbir sorunun çözülmediğini ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

KKTC-Türkiye arasında su konusunun artık imza noktasına geldiğini de kaydeden Atun, bugüne kadar su için yapılan yatırımların iki milyon lirayı aştığını ve artık son noktaya gelindiğini belirtti.

- “KKTC'nin bugüne kadarki̇ en büyük özelleşti̇rme projemi̇z”

Proje kapsamında suyun işletmesinin bugüne kadar KKTC’nin gerçekleştirdiği en büyük özelleştirme projesi olduğuna işaret eden Atun, suyun dağıtımının özel veya belediyeler tarafından yapılması konusununsa teferruat olduğunu söyledi.

- “KOBİ zi̇rvesi̇ planlıyoruz”

Sunat Atun, KKTC’de bir KOBİ zirvesi planladıklarını ve zirveye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağını belirterek, Türkiye’nin, KKTC’ye eşdeğer devlet muamelesi yapan, devletin eş makamları arasındaki anlaşmalara imza koyan yegane devlet olduğunu vurguladı.


TESK Başkanı Palandöken de Türkiye ile KKTC arası diyaloğun ve ticaretin gelişimi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, mesleki eğitime ağırlık verileceğini söyledi.

KKTC’de Türkiye kökenli 20 bin kişinin vatandaşlık beklediğini savunan Palandöken, yaşam kalitesinin artması, iş güvencesi ve issizliğin önlenmesi açısından vatandaşlığın önemli olduğunu, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı’yla yapılacak görüşmelerinde bu konuyu yeniden dile getireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.