TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafının kullanmak zorunda olduğu K1, K2 ve D4 yetki belgelerine devir hakkı verilmesini istiyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafının kullanmak zorunda olduğu K1, K2 ve D4 yetki belgelerine devir hakkı verilmesini istediklerini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ticari amaçla eşya taşımacılığı yapanların alması gereken K1 yetki belgesi için 20 bin 452 lira ücret talep edildiğine işaret ederek, bunun süresinin ise 5 yılı kapsadığını belirtti. Bendevi Palandöken, mesleğini bıraktığı veya aracını sattığı zaman bu belgeyi devir yapma yetkisi olmadığı için şoför esnafının büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Belgeyi aldıktan 1-2 yıl sonra araç satıldığında veya meslek bırakıldığı zaman geri kalan süre için verilen paranın geri alınamadığını ifade eden Palandöken, taşımacılıkta K1, K2 ve D4 belgelerine devir hakkı verilmesi, ya da kalan sürenin değeri hesaplanarak kişiye iadesinin yapılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.