Tesk Genel Başkanı Palandöken:

Tesk Genel Başkanı Palandöken:
"Esnaf, dükkanı kiralarken işletme ruhsatını dikkate alıyor. Dükkanın açılış ve kapanış saatlerinde de işletme ruhsatına göre hareket edilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ürün bazında ruhsat alma imkanının olmadığını belirterek, "Esnaf, dükkanı kiralarken işletme ruhsatını dikkate alıyor. Dükkanın açılış ve kapanış saatlerinde de işletme ruhsatına göre hareket edilmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, tekel bayisi işletmelerin alkollü içki satış yasağı nedeniyle mağdur olduğunu ve vatandaşla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Esnaftan saat 22.00'den sonra dükkanını kapatmasını istemenin çifte standart olduğunu savunan Palandöken, alkol satışı yapan alışveriş merkezlerinin 23.00'e kadar açık olduğuna dikkati çekti.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf, dükkanı kiralarken işletme ruhsatını dikkate alıyor. Dükkanın açılış ve kapanış saatlerinde de işletme ruhsatına göre hareket edilmeli. Neticede esnaf kapalı şişede alkol satışı yapıyor. Esnafın ürün bazında ruhsat alma imkanı yok. Zaten bir dükkanda iki ruhsat olmaz. Saat 22.00'den sonra alkol satış yasağı başlıyor diye esnafın para kazanacağı diğer ürünlerin de satışı engellenmiş oluyor. Esnafın vatandaşla karşı karşıya kalmaması için bu konudaki mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.