Teslim olan teröristlerin "kandırıldık" pişmanlığı

Teslim olan teröristlerin "kandırıldık" pişmanlığı
Yüksekova'da dün güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin itirafları, terör örgütünün gençleri nasıl kandırdığını gözler önüne serdi- Teröristlerin itiraflarından: - "Bizi, 'Halk sizi bekliyor, siz de halkın askerlerisiniz' talimatıyla Yüksekova'ya gö

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teslim olan teröristler, bölücü terör örgütü tarafından "Halkın askerlerisiniz" denilerek kandırıldıklarını, ardından ölüme terk edildiklerini belirterek, örgüte katıldıkları için pişman olduklarını söyledi.

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Yüksekova'da dün teslim olan 7 teröristten ikisinin itiraflarının yer aldığı görüntüleri paylaştı. Teslim olan terör örgütü PKK mensubu teröristler, pişmanlıklarını dile getirdi.

PKK'lı teröristlerden biri, Kandil'deki kamplarda aldıkları eğitim sırasında, "Halk sizi bekliyor, halk savunacak askerleri arıyor, siz de halkın askerlerisiniz" talimatıyla Yüksekova'ya gönderildiklerini anlattı.

"Söylenenler olmadı, kandırıldık." diyen teröristin, "Denetimdeki adamlar bizi bırakıp kaçtı, yani bizi ölüme terk ettiler, kaçıp gittiler. Ondan sonra teröristlerin gerçek yüzünü burada gördük. Örgüte katıldığım için pişmanım." ifadeleri dikkati çekti.

- "Yüksekova'ya geldiğimiz zaman bazı gerçekleri gördüm"

Teslim olan başka bir terörist ise kendilerine dağda eğitim verildiği sırada, devlete karşı düşmanlık aşılanmaya çalışıldığını anlatarak, "Gever'e (Yüksekova) geldiğimiz zaman bazı gerçekleri gördüm. Geldiğimiz zamana kadar bize, 'halk sizi istiyor, halk burada barikat yapmanızı, savaşmanızı istiyor' dediler. Biz de buna uyduk ancak halkın içerisinde kaldığımız süre içinde halkın barikatları, hendekleri istemediğini anladım." ifadelerini kullandı.

- "Bunların gerçek yüzünü gördüm, pişmanım"

Evlerin boşaltılması nedeniyle halk üzerinde büyük bir baskı oluştuğunu söyleyen terörist, şunları kaydetti:

"O yüzden halk artık buna dayanamayıp kaçtı, burada sadece biz kaldık. Bizi buraya getirenler de kaçtı. Bize sürekli, 'evleri delin, her şeyinizi oradan karşılayın, değerli eşyaları da alın getirin, bize teslim edin' deniliyordu. Para bulunsaydı, götürüp teslim ediyorduk. En son bizi burada tek başımıza bırakıp kaçtıklarında, bunların gerçek yüzünü gördük. O yüzden gelip teslim olduk. Bizi buraya getirenler, hepsi kaçtı. Onlar kaçarak bize gerçek yüzlerini gösterdiler. Bizi bir çemberin içerisinde bırakıp ölüme sürükleyip, sürekli öne atmaya çalışarak rahat rahat kaçmaları için zemin oluşturdular. Bunların gerçek yüzünü gördüm, o yüzden pişmanım."

Dün, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 terörist, Yüksekova'da güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.