THY uçağına yapılan asılsız bomba ihbarı

THY uçağına yapılan asılsız bomba ihbarı
THY'nin İstanbul-Riga seferini yapacak uçağına bomba ihbarı yapan yolcu, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü- Asılsız ihbarı yapan yolcu D.T: "Tamamen suç üzerime yıkılmaya çalışılıyor. Hiçbir şekilde, hiçbir ispat ve delili de yoktur"

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Riga seferini yapmak üzere hazırlanan tarifeli uçağa asılsız bomba ihbarı yapan yolcu, ifadesi alınmak üzere Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Sabah saatlerinde Atatürk Havalimanından Letonya'nın başkenti Riga'ya hareket edecek uçak için Alo 155 polis ihbar hattına asılsız bomba ihbarı yaptığı polis ekiplerince tespit edilen D.T. havalimanındaki emniyet bürosuna alındı. Burada bir süre tutulan D.T. işlemlerinin ardından polis eşliğinde Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü. Bu sırada basın mensuplarına konuşan D.T. olayın kendisiyle alakalı olmadığını ifade ederek, "Tamamen suç üzerime yıkılmaya çalışılıyor. Hiçbir şekilde, hiçbir ispat ve delili de yoktur. Suç üzerime yıkılmaya çalışılıyor." dedi.
D.T. Emniyet Şube Müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra sağlık kontrolü için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüleceği öğrenildi.
- Olay
Sabah saatlerinde telefonla yapılan bir ihbar sonucu İstanbul-Riga tarifeli seferini yapacak THY'ye ait uçak, Atatürk Havalimanında güvenli bir alana çekildi. Güvenlik prosedürleri gereğince yapılan aramalarda uçakta herhangi bir unsura rastlanılmamıştı.Yolcular ise başka bir uçakla Riga'ya hareket ederken, polisin araştırması sonucunda asılsız bomba ihbarı yapan yolcu D.T'nin uçağa yetişememesi nedeniyle böyle bir ihbar yaptığı ifade edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.