TİKA Karadağlı öğrencileri modern sınıflara kavuşturdu

TİKA Karadağlı öğrencileri modern sınıflara kavuşturdu
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Karadağ'ın en eski lisesi Kotor Fen Lisesine masa ve sandalye desteğinde bulundu.TİKA'dan yapılan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Karadağ'ın en eski lisesi Kotor Fen Lisesine masa ve sandalye desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Karadağ'ın Kotor şehrinde bulunan ülkenin en eski ve prestijli Kotor Fen Lisesinin donanımı TİKA tarafından tamamlandı.

Toplamda 600 öğrencinin eğitim gördüğü, 1326 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren liseye TİKA tarafından masa ve sandalye temin edildi.

Malzemelerin teslim törenine Karadağ Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Veljko Tomiç, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, TİKA Karadağ Program Koordinatörü Ahmet Altun, Karadağ Yunus Emre Enstitüsü ile TİKA yetkilileri katıldı.

Teslim töreninde konuşan Tomiç, TİKA'nın donanım desteğinin Kotor Fen Lisesi öğrencilerinin eğitim şartlarının yükseltilmesinde büyük rol oynayacağını söyledi. Tomiç, Karadağ hükümeti ve tüm Karadağ vatandaşları adına destekleri için TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Müsteşar Özdemir de Türkiye'nin yardım eli olan TİKA'nın, Karadağ genelinde hayatın her alanına dokunan çok önemli projelere imza attığını ifade ederek, bu projenin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

TİKA Karadağ Program Koordinatörü Altun da Başkanlığın Karadağ'da en fazla önemsediği konular arasında, geleceği inşa edecek eğitimli bir nüfusun yetiştirilmesinin bulunduğunu belirtti.

Ülke genelinde TİKA eliyle eğitim alanında okul inşası, tadilatı ve donanımları gibi önemli eğitim projelerinin hayata geçirildiğini vurgulayan Altun, 2017'de de Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.









Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.