TİKA, Sırbistan'a tarım desteği sağladı

TİKA, Sırbistan'a tarım desteği sağladı
TİKA, Sırbistan'ın Sancak bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki çiftçilere 23 motokultivatör verdi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sürdürülebilir kırsal kalkınma projeler kapsamında, Sırbistan'ın Sancak bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki çiftçilere 23 motokultivatör verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan'ın az gelişmiş belediyeleri arasında yer alan, Sırp ve Boşnak nüfusun bir arada yaşadığı Prijepolje'de hem tarımsal kapasitenin artırılması hem de bölge halkının yaşam standartlarının yükselmesi amacıyla TİKA tarafından projelerin uygulanmaya devam ettiği belirtildi.

Buna göre, ahududu üretiminin yaygın olarak yapıldığı Sancak bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki üreticilerin kullanımına sunulmak üzere TİKA tarafından temin edilen ve toprak işlemede kullanılan 23 motokultivatör, Zlatna Malina Ahududu Üreticileri Birliği aracılığıyla çiftçilere ulaştırıldı.

Birlik üyesi çiftçiler, 500 hektarlık ahududu ekim alanlarıyla bu makinelerden faydalanabilecek, daha fazla alanda üretim yapabilecek ve böylece çiftçiler zaman kaybı yaşamayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.