Tika’dan Bangladeş’te 600 Kişilik İftar Programı

Tika’dan Bangladeş’te 600 Kişilik İftar Programı
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş’in başkenti Dakka’da Camia Rahmaniye Arabiye Camisi ve Medresesi'nde...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş’in başkenti Dakka’da Camia Rahmaniye Arabiye Camisi ve Medresesi'nde 600 kişiye iftar verdi.

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, iftar programına medresede eğitim gören yetim öğrencilerin yanı sıra bölge sakinleri de katıldı.

Duaların ardından edilen iftarda, katılımcılara TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

İftar programının gerçekleştiği Camia Rahmaniye Arabiye Camisi ve Medresesi, Bangladeş'te Sahih-i Buhari'nin ilk kez tercümesini yapan Azizul Huq tarafından 1986 yılında kuruldu.

Bin 200 talebinin eğitim gördüğü medrese, Bangladeş Devleti tarafından tanınan ve mezunlarına ilahiyat yüksek lisansı denkliği verilen "Kavmi" medreselerden biri olma özelliği taşıyor.

Bangladeş’te çocuk ve gençlerin yoksulluk ve eğitimsizliğin etkisiyle marjinalleşmelerinin önüne geçilebilmesi için devlet ve "Kavmi" medreseler eş güdüm içerisinde çaba sarf ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.