Tika'dan El Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezine Donanım Desteği

Tika'dan El Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezine Donanım Desteği
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ta Ulusal Güvenlik Müsteşarlığına bağlı olarak çalışan El Nahreyn...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ta Ulusal Güvenlik Müsteşarlığına bağlı olarak çalışan El Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezine (NSAM) donanım yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak'ta faaliyet gösteren NSAM'a elektronik ve ofis malzemeleri desteği sağlandı.

Malzemelerin teslim törenine TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, NSAM Genel Müdürü Ali Nasır Bineyyan ve merkez çalışanları katıldı.

Irak Milli Güvenlik Müsteşarlığına bağlı çalışan NSAM, Ulusal Güvenlik Meclisine politika ve siyaset konularında görüş sunarak Irak'ın iç ve dış konulardaki kararlarının alınmasına yönelik araştırmalar yapıyor.

DEAŞ sonrası Musul'un güvenliği konusunda halihazırda 2 bin kişi ile anket yapan merkez, anket sonuçlarını Ulusal Güvenlik Meclisine sunacak.

NSAM'ın hazırlamış olduğu raporların mecliste karar alma konusunda büyük bir etkiye sahip olduğu biliniyor.

Merkezin Türkiye ile ilişkilerle ilgili bölümü, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlıyor.

Merkezin ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) ile de iş birliği protokolü bulunuyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.