Tika'dan Filistin'deki Al Razi Hastanesi'ne Kuvöz Desteği

Tika'dan Filistin'deki Al Razi Hastanesi'ne Kuvöz Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Filistin'deki Al Razi Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesine 5 kuvöz desteğinde bulundu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin'de bebek ölümlerinin en yüksek oranda yaşandığı Cenin bölgesinde hizmet veren Al Razi Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesine 5 kuvöz yardımı yaptı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, istatistiklere göre, Filistin genelinde her bin bebekten yaklaşık 18'inin 1 yaşına varmadan çeşitli sebeplerden hayatını kaybettiği hatırlatılarak bebek ölümlerinin en yüksek oranda görüldüğü Cenin şehrinde 1990 yılından bu yana yılda 250 bin kişiye hizmet veren Al Razi Hastanesi'ne kuvöz temin edildiği belirtildi.

Yapılan 5 kuvöz yardımıyla hastanenin yenidoğan ünitesinin kapasitesinin yüzde 40 artırılarak sunduğu hizmetlerin kapsam ve kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, TİKA'nın Filistin halkını her alanda olduğu gibi sağlık alanında da desteklediği vurgulandı.

Açıklamaya göre, özellikle anne çocuk sağlığına ilişkin faaliyetlere önem veren ve Filistin'de sağlık alanında Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de birçok projeye imza atan TİKA, 30 yataklı Tubas Türk Devlet Hastanesi ve 180 yataklı Gazze Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi projeleriyle de iki önemli sağlık tesisini daha Filistin halkına kazandırdı.

TİKA'nın Filistin'de anne çocuk sağlığı, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, sağlık merkezlerinin hizmet kapasitelerinin artırılması gibi birçok alanda faaliyetlerine devam ettiği vurgulanan açıklamada ayrıca mart ayından bu yana Gazze'deki protestolar neticesinde ortaya çıkan insani krize yönelik geniş çaplı ilaç ve tıbbi malzeme desteği verildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.