Tika'dan Güney Sudanlı Öğrencilere Yeni Derslik

Tika'dan Güney Sudanlı Öğrencilere Yeni Derslik
CUBA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Güney Sudan’da sınıf sayısı yetersiz olan bir okula 2 yeni derslik yapıldı.Başkent...

CUBA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Güney Sudan’da sınıf sayısı yetersiz olan bir okula 2 yeni derslik yapıldı.

Başkent Cuba’daki Nile Model Okulu’nda yapılan dersliklerin açılışı amacıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Türkiye’nin Cuba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, okulun iki ülke ilişkilerinin güzel bir örneği olmasını umduğunu belirtti.

Jubek Eyaleti Eğitim Bakanı Wani Sule de yeni sınıfların öğrencilerin eğitimine önemli katkı sağlayacağını kaydederek, “Eğer bir dostunuz varsa böyle zamanlarda gelir, biz krizlerle boğuşurken bu tarz işler ortaya koyar.” diye konuştu.

Jubek Eyaleti Vali Yardımcısı Fransic Latio da eğitimin her ulusun en önemli gücü olduğunu belirterek, "Eğitim alanında desteğe çok ihtiyacımız var. " dedi.

TİKA Cuba Koordinatörü Yahya Acu da dersliklerin Türk hükümetinin Güney Sudanlı öğrencilere hediyesi olduğunu söyledi.

İç çatışma sebebiyle yaklaşık 4 milyon insanın yerinden olduğu ve yetişkinlerin dörtte üçünün okuma-yazma bilmediği Güney Sudan'da çocukların dörtte üçü de okula gidemiyor.

Yurtdışı Kalkınma Enstitüsü tarafından hazırlanan rapora göre, ülke nüfusunun sadece yüzde 2'si ilkokul eğitimi almış durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.