TİKA'dan Lübnan'a sağlık yardımı

TİKA'dan Lübnan'a sağlık yardımı
TİKA, Lübnan'da Türkmenler ve Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Akkar kentindeki devlet hastanesine tam teçhizatlı ambulans bağışladı

BEYRUT (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın Akkar kentindeki Halba Dr. Abdullah er-Rasi Devlet Hastanesine tam teçhizatlı acil müdahale ambulansı bağışladı.

TİKA, Lübnan'da Türkmenler ve Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Akkar kentinde hizmet veren devlet hastanesine tam teçhizatlı yeni bir ambulans kazandırdı.

Ambulansın teslimi dolayısıyla hastanede düzenlenen törene TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü İbrahim Erbir ve Halba Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin el-Mısri katıldı. Törende Erbir, TİKA tarafından bağışlanan ambulansın anahtarını Mısri'ye teslim etti.

Erbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Akkar kentinde genellikle yoksul insanlar yaşıyor. Özellikle bu bölgedeki Türkmenler ve Suriyeli mülteciler hastaneden istifade ediyor. TİKA olarak biz, bu hastanenin kapasitesini artırarak hem bölgedeki insanlara hem de Türkmen ve Suriyeli kardeşlerimize daha iyi hizmet vermesini sağladık." diye konuştu.

Hastane Müdürü Mısri de Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek TİKA'nın sağladığı destekle sırtlarındaki yükün hafiflediğini söyledi.

TİKA, yılda yaklaşık 10 bin hastaya hizmet veren Halba Devlet Hastanesine kısa süre önce de tam teşekküllü bir yoğun bakım ünitesi kurmuştu.

TİKA, Lübnan'da eğitim, kültür, sağlık, altyapı, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda bir dizi proje yürütüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.