TKİ Tavşanlı Linyitspor-Beylerbeyi maçının tatil edilmesi

TKİ Tavşanlı Linyitspor-Beylerbeyi maçının tatil edilmesi
TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Yüksel:- "Sahaya giren seyirci maçın hakemine ulaşmadan ve herhangi bir fiziki darbe yapmadan etkisiz hale getirilmiştir""Maçın hakemine yönelik fiziki bir saldırının olmamasına rağmen, maçın kaldığı yerden devam ett

KÜTAHYA (AA) - Spor Toto 3. Lig 3. Grup'taki TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Hayrettin Yüksel, TKİ Tavşanlı Linyitspor-Beylerbeyi müsabakasında, ilk yarının uzatma dakikalarında bir taraftarın sahaya girip hakemin üzerine yürümesi nedeniyle maçın tatil edilmesine tepki gösterdi.

Yüksel, düzenlediği basın toplantısında, maçta görevli hakemlerin müsabakanın başından itibaren tutarsız kararlar verdiğini ileri sürerek, bu nedenle takım oyuncularının moral ve motivasyonunun bozulduğunu, seyircilerin yaşananlara tepki gösterdiğini söyledi.

Sahaya inen taraftarın hakeme fiziki müdahalesi olmadığını belirten Yüksel, şunları kaydetti:

"Maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında, Beylerbeyispor'un futbolcusu ile takım oyuncumuz Hasan Dülgeroğlu'nun ceza alanı içerisindeki ikili mücadelesinde, karşı takımın futbolcusu Talha Yazgan'ın kendisi yere bırakması ve geride kalan oyuncumuz Hasan Dülgeroğlu'nun rakibe takılıp düşmesi penaltı kararı olarak değerlendirilmiştir. Penaltı kararı ve Hasan Dülgeroğlu'na ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart gösterilmesi taraftarın tepkisine neden olmuştur. Bu esnada kale arkası tribünlerinden bir seyirci sahaya atlayarak hakeme doğru koşmaya başlayınca saha görevlimiz ve ısınmakta olan oyuncumuz Onur Berber'in müdahalesiyle sahaya giren seyirci maçın hakemine ulaşmadan ve herhangi bir fiziki darbe yapmadan etkisiz hale getirilmiştir."

Yüksel, maçın tatil edilmemesi gerektiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Hakem, bu olaya sığınıp işin kolayına kaçarak yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına girmiş. 50 dakika sonra maçın tatil edildiği kararını vermiştir. Bu 50 dakikalık süre içerisinde, ne yönetimimizden ne futbolculardan ne teknik heyetimizden ne de taraftarımızdan maçın hakemine yönelik en ufak küfür hakaret ve kötü tezahürat yapılmamıştır. Taraftarımız sağ duyusunu koruyarak hiçbir şekilde taşkınlık yapmamıştır. Karar sonrası taraftarımız gayet sakin bir şekilde sahayı terk etmiştir. Bu maçta yaşanan münferit olay neticesinde, maçın hakemine yönelik fiziki bir saldırının olmamasına rağmen, maçın kaldığı yerden devam ettirilmesi gerekirken maçın tatil edilerek zor şartlarda ligde kalma mücadelesi veren TKİ Tavşanlı Linyit Spor'un kaderiyle oynandığı açıkça görülmüştür."

Türkiye Futbol Federasyonu'na belge ve görüntüler sunacaklarını belirten Yüksel, değerlendirme yapıldığında gerçeklerin görüleceğini, bunun neticesinde de olumlu karar çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.